فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1134

اعتماد به نفس و روش های بالا بردن آن!

اعتماد به نفس یا خود باوری یکی از شرایط روانی ست که فرد بخاطر تجربه های پیشین٬ به استعدادها و تواناییهای فردی خود برای رسیدن به موفقیت ...

اعتماد به نفس نگرشی در مورد مهارت ها و توانایی های شما است. این بدان معناست که شما خودتان را قبول دارید و به خود اعتماد دارید و احساس می کنید که زندگیتان را تحت کنترل خود دارید. شما نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی می شناسید و دیدگاه مثبتی نسبت به خود دارید. شما انتظارات و اهداف واقع بینانه ای تعیین می کنید ، قاطعانه ارتباط برقرار می کنید و می توانید انتقادات را مدیریت کنید.

اعتماد به نفس و روش های بالا بردن آن!

 

از سوی دیگر ، اعتماد به نفس پایین ممکن است باعث شود شما در خود احساس تردید داشته باشید ، منفعل یا مطیع باشید ، یا در اعتماد به دیگران مشکل داشته باشید. ممکن است احساس حقارت کنید و نسبت به انتقاد حساس باشید. احساس اعتماد به نفس ممکن است به موقعیت فرد بستگی داشته باشد. به عنوان مثال ، شما می توانید در برخی زمینه ها مانند تحصیلاتتان بسیار اعتماد به نفس داشته باشید ، اما در برخی دیگر ، مانند روابط ، اعتماد به نفس نداشته باشید.

همچنین ببینید:

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

داشتن اعتماد به نفس بالا یا پایین به ندرت به توانایی های واقعی شما مربوط می شود و بیشتر بر اساس ادراکات شما است. در واقع بر اساس تصوراتی است که شما درباره خودتان دارید و این افکار و تصورات ممکن است دارای اشکال باشند.

اعتماد به نفس پایین ممکن است ناشی از تجربیات مختلف باشد ، مانند بزرگ شدن در محیطی بدون پشتوانه و در شرایط بحرانی، جدا شدن از دوستان یا خانواده برای اولین بار ، قضاوت بیش از حد سختگیرانه درباره خود ، یا ترس از شکست. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند اغلب در تفکرات خود دچار اشتباه و مشکلاتی می شوند.

ایجاد اعتماد به نفس می تواند کار سختی باشد. ما در اینجا نکات مفیدی را برای کمک به شما جمع آوری کرده ایم:

 

فرد با اعتماد به نفس کیست؟

همه افراد همراه با اعتماد به نفس درونی متولد نمی شوند. گاهی اوقات ایجاد اعتماد به نفس دشوار است و ممکن است تجربیات شخصی باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما شده باشد و یا به طور کلی از پایین بودن اعتماد به نفس در رنج باشید.

 

یک فرد با اعتماد به نفس:

آنچه را که خودش معتقد است که درست است انجام می دهد ، حتی اگر مورد استقبال قرار نگیرد

حاضر است ریسک کند

اشتباهات خود را می پذیرد و از آنها درس می گیرد

قادر است انتقادات را بپذیرد

خوش بین است

 

نکاتی برای تقویت اعتماد به نفس:

کارهایی وجود دارد که می توانید برای افزایش اعتماد به نفس تان انجام دهید. برخی از آنها فقط تغییرات کوچکی در چارچوب ذهنی شما هستند. و بر روی برخی دیگر باید کمی بیشتر کار کنید تا بتوانید آنها را برای خودتان به عادت هایی آشنا تبدیل کنید.

 

۱. به آنچه که قبلاً به دست آورده اید فکر کنید

از دست دادن اعتماد به نفس آسان است آن هم زمانی که فکر می کنید به چیزی نرسیده اید. لیستی از همه چیزهایی که در زندگی به آنها افتخار می کنید، تهیه کنید ، خواه یک نمره ی خوب در امتحان خواه یادگیری یک مهارت. این لیست را دم دستتان نگه دارید و هر زمان که کاری را انجام می دهید که به آن افتخار کنید ، آن را به لیستتان اضافه کنید. وقتی اعتماد به نفس پایینی دارید ، لیست را بیرون بیاورید و از آن برای یادآوری تمام کارهای فوق العاده ای که انجام داده اید استفاده کنید.

 

۲. به چیزهایی فکر کنید که در آنها مهارت دارید

همه افراد دارای نقاط قوتی هستند و دارای استعداد خاصی می باشند. نقاط قوت شما چیست؟ به رسمیت شناختن آنچه که در آن مهارت دارید و تلاش برای ساختن این موارد ، به شما کمک می کند تا به توانایی های خود اعتماد کنید.

 

۳. برای خودتان هدف هایی تعیین کنید

هدف هایی را تعیین کرده و مراحلی که باید برای دستیابی به آنها انجام دهید را نیز مشخص کنید. این هدف ها  نباید اهداف بزرگی باشند؛ آنها حتی می توانند چیزهایی مانند پخت کیک یا برنامه ریزی یک شب بیرون رفتن با دوستان باشند. کافی است به دنبال برخی از دستاوردهای کوچکی باشید که بتوانید در لیست اهدافتان آنها را تیک بزنید تا بتوانید به توانایی خود در انجام کارها اطمینان پیدا کنید.

 

۴. با خودتان به درستی صحبت کنید

اگر نظرات منفی در ذهن شما وجود داشته باشد که به شما بگوید شما خوب نیستید، هرگز احساس اعتماد به نفس نخواهید داشت. به صحبت های خود و چگونگی تأثیر آن بر اعتماد به نفس خود فکر کنید. با خود مانند بهترین دوست خود رفتار کنید و خود را تشویق کنید.

همچنین ببینید:

استرس و تاثیرات آن بر بدن!!!

۵. سرگرمی داشته باشید

سعی کنید چیزهایی را پیدا کنید که واقعاً به آن ها علاقه دارید. مثلا عکاسی ، ورزش ، بافندگی یا هر چیز دیگری و خود را متعهد کنید که زمان هایی را به به انجام آن کارها اختصاص دهید. به احتمال زیاد ، اگر به فعالیت خاصی علاقه داشته باشید، احتمالا برای انجام آن انگیزه بیشتری نیز خواهید داشت و در نتیجه با انجام آنها مهارت های خود را سریعتر تقویت می کنید.

نقاط قوت خود را بشناسید و بر آنها تأکید کنید. برای تلاش و پیشرفت خود به خود پاداش دهید و خودتان را تحسین کنید.

وقتی به مانعی برخورد می کنید ، با مهربانی و صبوری با خود رفتار کنید. روی شکست تمرکز نکنید.

اهداف واقع بینانه و دست یافتنی تعیین کنید. انتظار کمال نداشته باشید ؛ کامل بودن در هر جنبه ای از زندگی غیرممکن است.

وقتی دچار شدت احساسات می شوید سرعت ذهن خود را کم کنید ، آرام شوید و منطقی در مورد موقعیت تان فکر کنید.

یادتان باشد که تجربیات منفی گذشته زندگی آینده شما را تعیین نمی کنند.

احساسات ، اعتقادات و نیازهای خود را مستقیم و محترمانه بیان کنید .

نه گفتن به درخواست های نامعقول را بیاموزید.

در صورت نیاز به کمک بیشتر ، مشاوره فردی نیز می تواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند.

اگر با انجام این کار ها همچنان احساس بدی دارید و به نظر نمی رسد اوضاع تان رو به بهبود باشد، بهتر است با کسی که می داند چگونه به شما  کمک کند گفت و گو کنید.  متخصصانی مانند مشاوران و روانشناسان می توانند به شما در تدوین استراتژی هایی برای افزایش اعتماد به نفس تان کمک کنند. آنها همچنین ممکن است بتوانند به شما در درک مشکلات اساسی که ممکن است باعث ایجاد احساس بد در شما شود نیز کمک کنند..به یاد داشته باشید که ایجاد اعتماد به نفس به زمان و پشتکار نیاز دارد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

usf.edu

au.reachout

دیدگاه تان را بنویسید

 

x