فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 906

دیابتی ها می‌تونن از روغن حیوانی استفاده کنند؟

روغن ها رو سه دسته می‌کنیم: روغن هایی که برای سلامتی ما خوب هستند، مفید هستند، اثرات سلامت بخشی دارند، یک سری روغن ها هستند خیلی بد هستند، اصلأ نباید بهشون نزدیک بشیم و سرطان‌زا هستند و روغن‌ هایی که اسید چرب ترانس دارند ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد دیابتی ها می‌تونن از روغن حیوانی استفاده کنند؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

یکی از چیز هایی که برای ما خیلی مهمه توی مدیریت رژیم یک فرد دیابتی، نوع روغن هایی هست که مصرف می‌کنند.

به جهت اینکه حمایت از وضعیت قلبی و عروقی و کاهش التهاب ها در یک فرد دیابتی برای ما مثل کنترل قند اولویت دارد.

یکی از روغن‌ های خیلی پرطرفدار توی کشور ما روغن حیوانی، روغن کرمانشاهی و یا روغن زرد هست.

دیابتی ها می‌تونن از روغن حیوانی استفاده کنن؟

یک فرد دیابتی چقدر می‌تواند از این روغن ها استفاده کند و جایگاه این روغن ها در بین روغن های دیگر برای ما چطور هست؟

اگر بخواهیم خیلی کاربردی صحبت کنیم، روغن ها رو سه دسته می‌کنیم: روغن هایی که برای سلامتی ما خوب هستند، مفید هستند و اثرات سلامت بخشی دارند مثل روغن زیتون فرابکر، روغن هسته انگور، روغن سبوس برنج روغن های سالم و خوبی هستند.

همچنین ببینید:

قرص آکاربوز چیست؟ بررسی عوارض و ویژگی های آکاربوز

یک سری روغن ها هستند خیلی بد هستند، اصلأ نباید بهشون نزدیک بشیم و سرطان‌زا هستند و شما خیلی شنیدید روغن‌ هایی که اسید چرب ترانس دارند: مثل روغن های مایع گیاهی که آنها را هیدروژنه می‌کنند و روغن نباتی جامد که سرطان‌زا هستند و برای سلامتی بسیار بسیار بد هستند، اما متاسفانه در تمامی کیک و بیسکوئیت و شکلات های ما از روغن نباتی جامد استفاده می‌شود.

روغن حیوانی چه می‌شود؟ 

این روغن بینابین هست یعنی اثرات سلامت بخشی روغن های مایع گیاهی مثل روغن زیتون فرابکر نداره و اون ضرر های روغن هایی که حاوی اسید چرب ترانس بالا هستند و هم نداره، درصد اسید چرب اشباعش بالای روغن حیوانی است.

اسید چرب اشباع به چه معناست؟

چربی هست که در دمای اتاق جامد است، ما باید در رژیم غذاییمون میزان چربی‌های اشباع رو پایین بیاریم.

نکته اول در فرد دیابتی:

درصد مهمی از رژیم غذایی را باید از چربی‌ هایی تأمین کنیم که غیر اشباع هستند چون آنها خاصیت ضد التهابی دارند برای ساخته شدن تمام غشای سلول‌ های ما، غلاف سلول‌ های عصبی ما، متابولیسم ما، کاهش التهاب های ما، وجود اسید های چرب غیراشباع مخصوصا امگا ۳ لازم هست.

همچنین ببینید:

آیا قندخون بالا باعث تکرر ادرار می شود؟

این چیزی که تعیین‌کننده هست برای وضعیت سلامت ما، نسبت اسید های چرپ در رژیم غذایی بوده و ما همیشه می‌گوییم نسبت اسید های چرب اشباع که در روغن حیوانی هستند در روغن زرد هستند نسبت به اسید های چرب غیراشباع باید کمتر باشد.

خیلی‌ ها می‌گویند روغن های صنعتی مایع خیلی بد هست و روغن حیوانی روغن سالم تری هست، درسته اما این نکته را دقت کنید: نکته آن میزان نسبت اینها در رژیم غذایی شما است، شما نباید نسبت به روغن جامدتون از منابع حیوانی بیش از ۱۰ درصد روغن مصرفی تون در طی روز باشد و هر چه می‌توانید اون رو به مقدار کمتر برسانید.

کلاً میزان مصرف روغن را در رژیم یک فرد دیابتی باید دقت کنیم چون رو مدیریت وزن تأثیر دارد و از همه اینها مهم‌تر اینکه نسبت چربی ها باید چربی باشد که به نفع سلامت قلب و عروق باشد و قطعاً چربی‌های اشباع نسبت به روغن های مایع اثرات محافظت کنندگی در برابر مقاومت به انسولین در برابر التهاب ها را ندارد.

بیشترین دردسر زمانی ایجاد میشه که ما چربی‌ های اشباع را دریافت می‌کنیم از آن طرف منابع کربوهیدراتی هم دریافت می‌کنیم و این در داخل بدن ما یک شرایط تسریع کننده فرآیند های پیری را به دنبال دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

x