فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 476

فواید دارچین برای دیابتی ها

دارچین جزو مواد غذایی است که می تواند باعث کاهش قندخون شود و از عوارض دیابت نیز جلوگیری کند

دارچین جزو ادویه هایی است که در کشور ما بسیار استفاده می شود این ادویه پرخاصیت دارای ویژگی هایی است که همه را می تواند به مصرف آن ترغیب کند. در این مطلب قصد داریم خواص دارچین در کنترل قند خون و دیابت را بررسی کنید، توجه داشته باشید درمان دیابت اغلب شامل داروها و تزریق انسولین است، اما بسیاری از افراد به غذاهایی که می توانند به کاهش قند خون نیز کمک کنند علاقه مند هستند. به یاد داشته باشید که برای مصرف هر چیزی با پزشک خود مشورت کرده و خود سر چیزی را مصرف نکنید

فواید دارچین برای دیابتی ها

دارچین، یک ادویه رایج است که به غذاهای شیرین و خوش طعم در سراسر جهان اضافه می شود.

این ماده فواید بسیاری از جمله توانایی کاهش قند خون و کمک به مدیریت دیابت را به همراه دارد.

در این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد دارچین و تأثیرات آن بر کنترل قند خون و دیابت بدانید ، به شما خواهیم گفت.

همچنین ببینید:

فواید جوز هندی برای دیابتی ها

دارچین چیست؟

دارچین یک ادویه معطر است که از پوست گونه های مختلف درختان دارچین گرفته شده است.

اگرچه ممکن است دارچین را با رولت یا غلات صبحانه مرتبط کنید ، اما در واقع هزاران سال است که در طب سنتی و در دسته ی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای به دست آوردن دارچین ، باید پوست داخلی درختان دارچین برداشته شود.

پوست سپس فرآیند خشک شدن را طی میکند و نتیجه تولید چوب دارچین خواهد بود ، که می تواند در ادامه و طی روندی به دارچین پودر شده تبدیل گردد..

چندین گونه مختلف از دارچین در سراسر دنیا  به فروش می رسد که به طور معمول توسط دو نوع مختلف طبقه بندی می شوند:

سیلان: که آن را "دارچین واقعی" نیز می نامند ، گرانترین نوع آن است.

کاسیا: در اکثر محصولات غذایی حاوی دارچین از آن استفاده میشود و ارزان تر است.

در حالی که هر دو نوع به عنوان دارچین فروخته می شوند ، اما تفاوت های مهمی بین این دو وجود دارد که بعدا در این مقاله مورد بحث قرار می گیرد.

دارچین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارند

نگاهی گذرا به اطلاعات موجود درباره ی این ماده ممکن است نتواند شما را به این باور برساند که دارچین یک ماده ی غذایی خارق العاده است.

 گرچه حاوی مقدار زیادی ویتامین یا مواد معدنی نیست، اما حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که به آن فواید زیادی میبخشد.

در حقیقت ، یک گروه از دانشمندان میزان آنتی اکسیدان 26 گیاه و ادویه مختلف را با یکدیگر مقایسه کردند و نتیجه گرفتند که از این  نظر (میزان آنتی اکسیدان )دارچین در بین آنها (بعد از میخک) در جایگاه دوم قرار دارد.

آنتی اکسیدان ها بسیار مهم هستند زیرا به بدن کمک می کنند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد ( نوعی آسیب به سلول ها ، که در اثر رادیکال های آزاد ایجاد می شود).

یک مطالعه نشان داده است که مصرف 500 میلی گرم عصاره دارچین روزانه به مدت 12 هفته ، نشانگر استرس اکسیداتیو در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت را تا 14٪ کاهش میدهد .

و این یک نتیجه  قابل توجه است ، زیرا استرس اکسیداتیو در ایجاد تقریباً هر بیماری مزمنی، از جمله دیابت نوع 2  نقش دارد.

دارچین می تواند رفتاری مشابه انسولین نشان دهد و حساسیت به انسولین را افزایش دهد

در مبتلایان به دیابت، لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کند و یا سلول ها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند واینها  منجر به قند خون بالا می شود.

دارچین ممکن است با تقلید از اثر انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلولها به کاهش قند خون و مبارزه با دیابت کمک کند .

همچنین با افزایش حساسیت به انسولین نیز می تواند به کاهش قند خون کمک کند و انسولین را در انتقال گلوکز به سلول ها موثرتر کند.

که این امر قند خون ناشتا را کم می کند و ممکن است باعث کاهش هموگلوبین A1c شود.

چندین مطالعه کنترل شده نشان داده اند که دارچین در کاهش قند خون ناشتا عالی عمل کرده است.

باعث کاهش قند خون بعد از وعده های غذایی می شود

بسته به اندازه غذا و مقدار کربوهیدرات موجود در آن ، میزان قند خون ممکن است بعد از خوردن غذا به طرز چشمگیری افزایش یابد.

این نوسانات قند خون می تواند سطح استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد ، که میتواند آسیب زیادی به سلولهای بدن وارد کند و شما را در معرض بیماری مزمن قرار دهد .

دارچین می تواند قند خون را پس از مصرف وعده های غذایی  کنترل کند. برخی محققان می گویند که این کار با کم کردن سرعت خالی کردن غذا از معده شما انجام میشود.

مطالعاتی حاکی از آن است که دارچین با مسدود کردن آنزیم های گوارشی که باعث تجزیه کربوهیدرات ها در روده کوچک می شوند ، ممکن است قند خون را بعد از وعده های غذایی کاهش دهد.

دارچین ممکن است خطر عوارض دیابت را کاهش دهد

این ادویه بیشتر بر کاهش قند خون ناشتا تاثیرگذار است و همچنین باعث کاهش قند خون بعد از وعده های غذایی نیز می شود.

و ممکن است خطر عوارض دیابت را کاهش دهد.

تاثیر دارچین برای سلامتی قلب

مبتلایان به دیابت دو برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری های  قلبی هستند. دارچین با بهبود  بخشیدن به عوامل ایجاد خطر در بیماری های قلبی می تواند به کاهش این خطرات کمک کند.

با بررسی مطالعات کنترل شده در مبتلایان به دیابت نوع 2 ، مشخص شد که مصرف دارچین با کاهش متوسط ​​کلسترول LDL "بد" از 9.4 میلی گرم در لیتر (0.24 میلی مول در لیتر) و کاهش تری گلیسیرید 29.6 میلی گرم در لیتر (33/0) همراه است.

همچنین گزارش شده است که، به طور متوسط ​​1.7 میلی گرم در دسی لیتر (0.044 میلی مول در لیتر) با افزایش کلسترول HDL "خوب". همراه  است.

علاوه بر اینها ، یک مطالعه دیگر نشان داده است که مکمل دو گرم دارچین به مدت 12 هفته ، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

جالب اینجاست که دیابت نیز به طور فزاینده ای در بروز بیماری آلزایمر و سایر بیماری های مرتبط با زوال عقل نقش داشته است ، به طوری که بسیاری از مردم اکنون به بیماری آلزایمر به عنوان "دیابت نوع 3"  اشاره می کنند.

مطالعات حاکی از آن است که عصاره دارچین ممکن است توانایی دو پروتئین – بتا آمیلوئید و تاو – در ایجاد پلاک ها و کراوات ها که به طور معمول با پیشرفت بیماری آلزایمر در ارتباط هستند را کاهش دهد ،

با این حال ، این تحقیق فقط در لوله های آزمایش و حیوانات به پایان رسیده است. برای تأیید این یافته ها مطالعات بیشتری در انسان لازم است.

سیلان در مقابل کاسیا: کدام بهتر است؟

دارچین به طور معمول در دو نوع مختلف قرار می گیرد : سیلان و کاسیا.

دارچین کاسیا را می توان از چند گونه مختلف از درختان دارچین تهیه کرد. به طور کلی ان دارچین ارزان است و در اکثر محصولات غذایی و قفسه های ادویه فروشگاه مواد غذایی شما یافت می شود.

از سوی دیگر ، دارچین سیلان به طور خاص از درخت verum Cinnamomum گرفته شده است. که به طور معمول گران تر است و نسبت به کاسیا کمتر رایج است ، اما مطالعات نشان داده اند که دارچین سیلان حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است. و از آنجا که حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است ، ممکن است فواید  بیشتری برای سلامتی نیز به همراه داشته باشد.

با این وجود ، اگرچه چندین مطالعه آزمایشگاهی روی حیوانات و لوله های آزمایشگاهی ، مزایای دارچین سیلان را برجسته کرده اند ، اما اکثر مطالعات نشان می دهد که گونه ی کاسیا نیز اثرات و فواید سلامت بخشی بر روی انسان را به خوبی ایفا کرده است.

برخی باید با دارچین محتاط باشند

دارچین کاسیا  نه تنها دارای میزان آنتی اکسیدان ها ی کمی نیست بلکه در داشتن ماده ای بالقوه مضر به نام کومارین( یک ماده ارگانیک است که در بسیاری از گیاهان یافت می شود) نیزدر سطح پایینی قرار ندارد.

مطالعات متعددی در موش صحرایی نشان داده است که کومارین می تواند برای کبد سمی باشد ، و این نگرانی وجود دارد که باعث آسیب کبدی در انسان شود.

بر این اساس ، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا میزان قابل تحمل روزانه کومارین را 0.045 میلی گرم در هر پوند (0.1 میلی گرم در کیلوگرم) تعیین کرده است.

با استفاده از مقادیر متوسط ​​کومارین برای دارچین کاسیا ، این معادل تقریباً نصف قاشق چای خوری (2.5 گرم) دارچین کاسیا در روز برای یک فرد 165 پوند (75 کیلوگرم) است.

همانطور که مشاهده می کنید ، دارچین کاسیا به ویژه از نظردارا بودن  کومارین در سطح بالایی قرار دارد.

اما دارچین سیلان حاوی مقادیر بسیار کمتری کومارین است.

 علاوه بر این ، مبتلایان به دیابت که دارو یا انسولین مصرف می کنند باید هنگام اضافه کردن دارچین به برنامه غذایی  روزمره خود مراقب باشند.

اضافه کردن دارچین با دوز بالا دربرنامه ی  درمان فعلی شما ممکن است شما را در معرض خطر قند خون پایین قرار دهد که به هیپوگلیسمی معروف است قرار دهد.

هیپوگلیسمی یک بیماری  تهدیدکننده سلامت و زندگی است و توصیه می شود با پزشک خود در مورد ترکیب دارچین در برنامه ی مدیریت دیابت خود صحبت کنید.

چقدر باید مصرف کرد؟

فواید دارچین برای کاهش قند خون به خوبی مطالعه شده است.

با وجود این ، هیچ نتیجه قطعی در مورد میزان مزایا در عین جلوگیری از خطرات احتمالی ، حاصل نشده است.

مطالعات نشان داده اند که به طور معمول 1-6 گرم دارچین  در روز به عنوان یک مکمل یا پودرقابل اضافه شدن به غذاها میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

در یک مطالعه گزارش شده است که قند خون افرادی که روزانه 1 ، 3 یا 6 گرم مصرف می کنند ، همه به یک مقدار کاهش یافته است.

با توجه به اینکه افراد با کمترین دوز از همان مزایایی بهره مند میشوند که مصرف کنندگان دوز بالاتر نیز ، پس شاید نیازی به مصرف دوزهای زیاد نباشد.

علاوه بر این ، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که محتوای کومارین دارچین کاسیا می تواند متفاوت باشد. بنابراین ، عاقلانه است که از تجویز دوز روزانه قابل تحمل کومارین یعنی بیش از 0.5 تا 1 گرم در روز تجاوز نکنید.

در مصرف دارچین سیلون می توان احتیاط کمتری داشت. یعنی مصرف روزانه 1.2 قاشق چایخوری (6 گرم)  باید از نظر مقدار کومارین بی خطر باشد.

در آخر ، کودکان ، زنان باردار و سایر افراد با سابقه گسترده پزشکی باید با پزشک خود صحبت کنند تا ببینند فواید دارچین برایشان از خطرات آن بیشتر است یا خیر.

حرف آخر

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که دارچین از مزایای زیادی برای سلامتی بررخوردار است و باعث کاهش قند خون و کمک به مدیریت عوارض دیابت شایع می شود.

اگر می خواهید مکمل دارچین مصرف کنید یا آن را به وعده های غذایی خود اضافه کنید تا به کاهش قند خون خود کمک کنید، عاقلانه تر است که از سیلان به جای کاسیا استفاده کنید. هرچند ممکن است گران تر باشد ، اما دارچین سیلان حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری و مقادیر کمتری کومارین است .

احتمالاً بهتر است مصرف روزانه تان از 0.5 تا 1 گرم ازدارچین کاسیا تجاوز نکند ، اما مصرف روزانه 1.2 قاشق چایخوری (6 گرم) دارچین سیلان ایمن است.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x