افسانه ها و حقایق درباره ی دیابت!
گفته های زیادی در مورد دیابت وجود دارد که می تواند تشخیص واقعیت را از داستان های غیر واقعی سخت کند. برای برطرف کردن سردرگمی ، در اینجا برخی از برداشتهای غلط رایج را آورده ایم ...
گفته های زیادی در مورد دیابت وجود دارد که می تواند تشخیص واقعیت را از داستان های غیر واقعی سخت کند. برای برطرف کردن سردرگمی ، در اینجا برخی از برداشتهای غلط رایج را آورده ایم :
افسانه: دیابت جدی نیست
واقعیت : هیچ چیزی به عنوان دیابت خفیف وجود ندارد. همه انواع دیابت جدی هستند و در صورت عدم مدیریت منجر به بروز عوارض جدی می شوند. دیابت می تواند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و می تواند امید به زندگی را کاهش دهد.
همچنین ببینید:
افسانه: انواع دیابت یکسان است
واقعیت : انواع مختلف دیابت وجود دارد. شایع ترین آنها دیابت نوع ۱ ، نوع ۲و دیابت حاملگی است. اینها از سایر اشکال دیابت شایع تر هستند. بروز هر نوع دیابت دلایل متفاوتی دارد و ممکن است به روشهای مختلفی مدیریت شود اما به محض اینکه فردی از ابتلا به هر نوع از دیابت (به غیر از دیابت بارداری) آگاه شد باید تا آخر عمرهر روز به مدیریت علایم و عوارض این بیماری بپردازد. دیابت حاملگی بعد از بارداری از بین می رود ، اما خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در زندگی فرد به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. انواع دیابت پیچیده و جدی است.
افسانه : می توان از ابتلا به همه ی انواع دیابت جلوگیری کرد
واقعیت : نمی توان از انواع دیابت جلوگیری کرد. دیابت نوع ۱ یک بیماری خود ایمنی است ، از آن نمی توان جلوگیری کرد و هیچ درمانی هم ندارد. علت دیابت نوع ۱ هنوز به وضوح مشخص نشده است.
شواهد قوی بین المللی نشان می دهد که برنامه های پیشگیری از بیماری دیابت می تواند در جلوگیری از دیابت نوع ۲ تا ۵۸ درصد موارد کمک کند. هیچ دلیل واحدی در ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود ندارد ، اما تعدادی از عوامل مشخص شده اند . خطر ابتلای شما به دیابت نیز ممکن است تحت تأثیر چیزهایی باشد که نمی توانید آنها را تغییر دهید مانند سابقه خانوادگی و قومیت.
افسانه : برای ابتلا به دیابت باید حتما اضافه وزن یا چاق داشته باشید
واقعیت : اضافه وزن یا چاقی یک عامل برای احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ است اما دلیل مستقیمی نیست. برخی از افراد دارای اضافه وزن ممکن است مبتلا به دیابت نوع ۲ نباشند در حالی که برخی از افراد با وزن سالم به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند.
دیابت نوع ۱ قابل پیشگیری نیست و بروزش با تاثیرات وزن ، عدم تحرک جسمی یا سایر عوامل سبک زندگی همراه نیست.
افسانه : شما فقط در سنین نوجوانی به دیابت نوع ۱ مبتلا می شوید
واقعیت : بروز دیابت نوع ۱ بیشتر در افراد زیر ۳۰ سال رخ می دهد ، اما تحقیقات جدید نشان می دهد تقریبا نیمی از افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند در سن ۳۰ سالگی بیماری شان تشخیص داده می شوند.
افسانه : شما فقط وقتی که پیر می شوید به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوید
واقعیت : دیابت نوع ۲ معمولاً در بزرگسالان بالای ۴۵ سال بروز می کند اما به طور فزاینده ای در گروه های سنی جوانتر شامل کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان نیز مشاهده می شود.
افسانه : افراد مبتلا به دیابت نمی توانند دسر بخورند
واقعیت :از آنجا که دیابت سطح قند خون را تحت تأثیر قرار می دهد ، بسیاری از افراد فکر می کنند که بیماران دیابتی باید از مصرف قند ویا غذاهایی که حاوی قند هستند دوری کنند. اما اگر این خوراکی ها هم به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم و یا همراه با ورزش مصرف شوند ، افراد مبتلا به دیابت نیز میتوانند آنها را میل کنند. در واقع نکته اصلی این است که همه چیز را با اعتدال بخورید.
افسانه : افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نمی توانند درفعالیت های ورزشی جدی شرکت کنند
واقعیت : بسیاری از قهرمانان ورزش استرالیا به دیابت نوع یک مبتلا هستند. برای نمونه بهتر است در مورد بازیکن AFL ، جک فیتزپاتریک که برای باشگاه فوتبال ملبورن بازی می کند ، بخوانید.
افسانه: هیچ کس در خانواده من دیابت ندارد بنابراین نیازی نیست که نگران شوم
واقعیت : سابقه خانوادگی تنها یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است.
افسانه : مبتلایان به دیابت رانندگان ناایمنی هستند
واقعیت : اکثریت قریب به اتفاق رانندگانی که از انسولین استفاده می کنند می توانند با خیال راحت رانندگی کنند.
افسانه : فقط افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ به انسولین نیاز دارند
واقعیت : دیابت نوع ۲ یک بیماری پیشرونده است. ۵۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پس ازگذشتن ۶ الی ۱۰ سال از زمان تشخیص دیابتشان به انسولین نیاز پیدا میکنند ، زیرا لوزالمعده با گذشت زمان انسولین کمتری تولید می کند. مصرف دارو در صورت لزوم می تواند در طولانی مدت عوارض کمتری داشته باشد و بخشی از مدیریت دیابت نوع ۲ باشد.
افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ هر روزاحتیاج به دریافت انسولین دارند. آنها باید سطح قند خون خود را چندین بار در طول روز آزمایش کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
diabetesaustralia
دیدگاه تان را بنویسید