تأثیر قهوه بر دیابت
قهوه یک بار به دلیل بد بودن برای سلامتی شما محکوم شده است. با این حال ، شواهد در حال رشدی وجود دارد که نشان میدهند قهوه می تواند از ما در برابر انواع خاصی از سرطان ها ، بیماری های کبدی و حتی افسردگی محافظت کند...
قهوه یک بار به دلیل بد بودن برای سلامتی شما محکوم شده است. با این حال ، شواهد در حال رشدی وجود دارد که نشان میدهند قهوه می تواند از ما در برابر انواع خاصی از سرطان ها ، بیماری های کبدی و حتی افسردگی محافظت کند.همچنین تحقیقات قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد افزایش مصرف قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.اما برای کسانی که دیابت نوع ۲ دارند قهوه می تواند عوارض جانبی داشته باشد.
همچنین ببینید:
قهوه و پیشگیری احتمالی دیابت
فواید قهوه برای سلامتی در دیابت متفاوت از موارد دیگر است.
محققان دانشگاه هاروارد حدود ۲۰ سال بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر را در یک دوره ی چهارساله مورد پیگیری و بررسی قرار دادند بعد ها نتیجه گیری حاصل از این مطالعات و بررسی ها منتشر شد:
آنها دریافتند افرادی که نوشیدن قهوه را بیش از یک فنجان در روز افزایش داده اند ، ۱۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.و افرادی که مصرف قهوه خود را به میزان یک فنجان در روز کاهش می دهند ، خطر ابتلا به دیابت را ۱۷ درصد افزایش می دهند. هیچ تفاوتی بین کسانی که چای می نوشند وجود نداشته است.هنوز مشخص نیست که چرا قهوه چنین تاثیری در پیشرفت دیابت دارد.
فکر میکنید به خاطر کافئین؟ احتمالا کافئین مسئول این رساندن این مزایا نیست. در حقیقت ، نشان داده شده است که کافئین در کوتاه مدت بر افزایش سطح گلوکز و انسولین تاثیر دارد.در یک مطالعه کوچک که بر روی مردان انجام شد ، نشان داده شد که قهوه بدون کافئین حتی افزایش حاد قند خون را به همراه دارد. به هر صورت در حال حاضر مطالعات محدودی وجود دارد و باید تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر کافئین و دیابت انجام شود.
تأثیر قهوه بر گلوکز و انسولین
در حالی که قهوه می تواند برای محافظت از افراد در برابر دیابت مفید باشد ، برخی از مطالعات نشان داده اند که قهوه سیاه ممکن است خطراتی را برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند ایجاد کند.
کافئین ، قند خون و انسولین (قبل و بعد از غذا)
یک مطالعه نشان داده است که مصرف کپسول کافئین قبل از غذا منجر به افزایش قند خون بعد از غذا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شده است. همچنین افزایش مقاومت به انسولین را نیزبه همراه داشته است.
طبق یک مطالعه که اخیرا در منبع معتبر منتشر شد است، اینها ممکن است بر اثردرگیر شدن یک عامل ژنتیکی باشند. در واقع گفته شده است که ممکن است ژن ها در متابولیسم کافئین و چگونگی تأثیر آن بر قند خون نقش داشته باشند. در این مطالعه ، افرادی که کافئین را کندتر متابولیزه می کنند ، سطح قند خون بیشتری نسبت به افرادی که به صورت ژنتیکی کافئین را سریعتر متابولیزه می کنند ، نشان دادند.البته ، در قهوه غیر از کافئین چیزهای زیاد دیگری نیز وجود دارد. این موارد دیگر ممکن است مسئول تأثیر محافظتی باشند که در مطالعات مشاهده شده است.نوشیدن قهوه کافئین دار در مدت زمان طولانی نیز ممکن است تأثیر آن را بر گلوکز و حساسیت به انسولین تغییر دهد. مصرف طولانی مدت ممکن است چیزی باشد که باعث ایجاد اثر محافظتی می شود.یک تحقیق جدیدتر نشان داده است که اثرات طولانی مدت قهوه و کافئین با کاهش خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت مرتبط هستند.
قند خون و انسولین ناشتا
مطالعه ای تأثیر متوسط قهوه بر افراد فاقد دیابت که روزانه به طور منظم ۱ لیتر قهوه فیلتر شده می نوشیدند ، و کسانی که از نوشیدن آن خودداری میکردند ، مورد بررسی قرار داد.در پایان مطالعه چهار هفته ای مشخص شد افرادی که بیشتر قهوه مصرف میکردند ، مقدار بیشتری انسولین در خونشان داشتند. این موضوع حتی در خونشان به صورت ناشتا نیز مشاهده شد.
نوشیدن قهوه معمولی
تفاوت روشنی در نحوه پاسخگویی افراد مبتلا به دیابت و افراد غیر مبتلا به دیابت به قهوه و کافئین وجود دارد. مطالعه ای تاثیر روزانه و عادت وار نوشیدن قهوه را بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور مداوم ودر حین انجام فعالیت های روزانه شان مورد بررسی قرار داد و در این حین مرتبا سطح قند خون این افراد را نیز اندازه گیری کرد:
در نتایج نشان داده شد که در طول روز درست بعد از نوشیدن قهوه ، قند خون آنها بالا می رود. و قند خون آنها
در روزهایی که قهوه می نوشیدند بیشتر از روزهایی بود که قهوه نمی نوشیدند.
سایر مزایای قهوه برای سلامتی
فواید بهداشتی دیگری در مورد نوشیدن قهوه وجود دارد که مربوط به پیشگیری از دیابت نیست.آنها شامل حفاظت بالقوه در برابر:
بیماری پارکینسون
بیماری کبد از جمله سرطان کبد
نقرس
بیماری آلزایمر
سنگهای صفراوی
این مطالعات جدید همچنین نشان داده است که به نظر می رسد قهوه خطر افسردگی را کاهش می دهد و توانایی تمرکز و تفکر را نیز افزایش می دهد.برخی از نکات سالم برای طعم دار کردن قهوه عبارتند از:
وانیل و دارچین را به عنوان یک گزینه سالم میتوانید به قهوه تان اضافه کنید.
شیر های شیرین نشده ای مانند شیر وانیلی و شیر نارگیل ، کتان یا شیر بادام را برای اضافه کردن به قهوه تان انتخاب کنید.
خطرات و هشدارها
حتی برای افراد سالم ، کافئین موجود در قهوه می تواند عوارض جانبی داشته باشد.
عوارض جانبی رایج کافئین شامل موارد زیر است:
سردرد
بی قراری
اضطراب
مانند اکثر موارد ، اعتدال در مصرف قهوه هم مهم است. با این حال ، حتی در صورت مصرف متوسط ، قهوه خطراتی دارد که در صورت وقوع باید در مورد آن پزشک خود صحبت کنید.
این خطرات شامل موارد زیر است:
افزایش کلسترول با قهوه های فیلتر نشده یا اسپرسو
خطر ابتلا به سوزش سر دل
زیاد شدن سطح قند خون بعد از غذا
موارد دیگری که باید در خاطر داشته باشید:
نوجوانان باید هر روز کمتر از ۱۰۰ میلی گرم کافئین دریافت کنند. این میزان شامل کافئین موجود در تمام نوشیدنی های کافئین دار و نه فقط قهوه است.
کودکان خردسال باید از نوشدن نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنند.
اضافه کردن بیش از حد شیرین کننده یا خامه می تواند خطر ابتلا به دیابت و اضافه وزن شما را افزایش دهد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید