فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 483

سویا برای دیابتی ها خوبه یا نه؟

سویا یکی از جنجالی ترین غذایی است که وجود دارد. سویا مسائلی را ایجاد می کند که افراد مبتلا به دیابت باید در مورد آن بدانند.سویا مانند لوبیا است ، و لوبیا ازسالم ترین غذاهایی است که وجود دارد ...

سویا برای دیابتی ها خوبه یا نه؟

سویا و دیابت: خوب ، بد یا چه؟

ارزش غذایی

دانه سویا عمدتاً از پروتئین تشکیل شده اما حاوی مقادیر خوبی از کربوهیدرات و چربی نیز هست.

مواد مغذی موجود در ۳.۵ اونس (۱۰۰گرم) سویا پخته :

کالری: ۱۷۳

آب: ۶۳٪

پروتئین: ۱۶.۶گرم

کربوهیدرات ها: ۹.۹گرم

شکر: ۳گرم

فیبر: ۶گرم

چربی: ۹گرم

اشباع: ۱.۳گرم

تک اشباع: ۱.۹۸گرم

اشباع نشده : ۵.۰۶گرم

امگا۳: ۰.۶گرم

امگا۶: ۴.۴۷گرم

همچنین ببینید:

چیکار کنیم دیابت نگیریم؟

سویا یکی از جنجالی ترین غذایی است که وجود دارد. سویا مسائلی را ایجاد می کند که افراد مبتلا به دیابت باید در مورد آن بدانند.سویا مانند لوبیا است ، و لوبیا ازسالم ترین غذاهایی است که وجود دارد. اما سویاهایی که شما خریداری می کنید معمولاً فرآوری می شوند. آنها در روغن ها ، پودرهای پروتئینی و سایر مواد افزودنی فرآوری می شوند. و بعضی از اینها اصلاً برای شما خوب نیستند.

برخی از متخصصان می گویند سویا حتی می تواند به شما صدمه بزند. ایزوفلاون های موجود در سویا باعث می شوند که افراد به کم کاری تیروئید مبتلا شوند. از آنجا که کم کاری تیروئید قند خون را بالا می برد و منجر به افزایش وزن می شود ، کم کاری تیروئید با خوردن بیش از حد سویا آخرین کاری است که هر فرد مبتلا به دیابت باید آن را در حق خود انجام دهد. "

از طرفی دیگر ، در مطالعه بهداشت زنان شانگهای ، در زنانی که میزان بیشتری سویا مصرف کرده اند نسبت به 

افرادی که سویای کمتری  مصرف می کرده اند ، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ به نصف رسیده بوده است.

این بدان معنا نیست که سویا از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند ، اما سویا مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی دارد. متخصصان میگویند: "سویا منبع عالی مواد معدنی (آهن ، منگنز ، پتاسیم ، منیزیم) ، ویتامین های خاص و اسیدهای چرب امگا ۳ است." آنها می گویند ، سویا منبع خوبی از پروتئین و فیبر است و فیبر غذایی شگفت آور برای افراد مبتلا به دیابت است.

متأسفانه ، سویا حاوی مقدار زیادی فیتات نیز است. فیتات ها مواد شیمیایی هستند که به مواد معدنی متصل می شوند و جذب آنها را سخت می کنند.اما به نظر می رسد که ایزوفلاونهای موجود در سویا به نفع مبتلایان به دیابت ، فشار خون را کاهش می دهند. آنها این کار را با تشویق بدن برای تولید اکسید نیتریک انجام می دهند. این کار به باز شدن رگ های خونی کمک می کند.بحث و جدال زیاد بر سر سویا بیشتر برروی ایزوفلاونها متمرکز است. سویا مملو از این ترکیبات آلی است که بسیار شبیه هورمون زنانه استروژن هستند. برخی دریافته اند که ایزوفلاون ها باعث تحریک رشد بافت پستان می شوند و این منجر به افزایش میزان سرطان در موش ها شده است.اما مطالعات انسانی هیچ ارتباطی بین ایزوفلاون ها و سرطان پستان پیدا نکرده است. و در انسان حتی ممکن است در مورد این مساله اثر محافظتی داشته باشند.

سویا و دیابت

علاوه بر اثرات کاهش فشارخون ، ایزوفلاونها در برخی مطالعات باعث کاهش قند خون و افزایش اثرگذاری انسولین شده اند. اما تحقیقات در این باره همچنان ادامه دارد.

سخن آخر

دانه های سویا دارای پروتئین بالایی هستند و منبع مناسبی از کربوهیدرات و چربی هستند.

آنها  غنی از ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات مفید گیاهی مانند ایزوفلاون ها هستند.

به همین دلیل ، مصرف منظم سویا ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد و خطر ابتلا به سرطان پروستات و پستان را نیز کاهش دهد.با این حال ، آنها می توانند باعث مشکلات گوارشی و سرکوب عملکرد تیروئید در افراد مستعد شوند.بهتر است از سویایی استفاده کنید که فرآوری نشده باشد.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

diabetesselfmanagement

دیدگاه تان را بنویسید

 

x