آیا کشمش قند خون را بالا می برد؟
از آنجا که یک وعدهی کوچک کشمش به احتمال زیاد شما را سیر نمیکند، خوردن انگور را به عنوان بخشی از غذا یا به عنوان میان وعده در نظر بگیرید. خوردن انگور ممکن است برایتان رضایت بخشتر باشد. از آنجا که فرآیند خشک کردن قند موجود در کشمش را افزایش میدهد، انگور دارای قند کمتری است و از نظر شاخص گلیسمی نیز دارای نمرهی پایین تری است...
چه آنها را به تنهایی بخورید، چه در یک سالاد و یا میان وعده ها، کشمش خوشمزه و یک مادهی غذایی سالم برای رفع هوس شما به خوردن شیرینی است. با این حال، ممکن است برایتان سوال باشد که آیا خوردن کشمش برای افراد مبتلا به دیابت مجاز است یا خیر؟!
تصورات غلط بسیاری درباره آنچه افراد مبتلا به دیابت میتوانند و یا نمیتوانند بخورند وجود دارد. و یک تصور غلط این است که غذا های حاوی قند از جمله میوه ها، باید کاملا از رژیم غذایی این افراد خارج شوند.
اما واقعیت این است، افرادی که مبتلا به دیابت هستند میتوانند کشمش و میوه های زیادی را در رژیم غذاییشان داشته باشند.
همچنین ببینید:
در حقیقت، میوه ها انتخاب بسیار خوبی هستند زیرا حاوی مقدار زیادی از موارد زیر هستند:
فیبر
ویتامین ها
مواد معدنی
افرادی که با دیابت زندگی میکنند و یا هر کسی که میخواهد تغذیهی سالمی داشته باشد، باید دارای یک رژیم متعادل باشد که شامل مصرف وعده هایی از میوه نیز باشد. با این وجود، مهم است که درک کنیم چگونه کشمش بر مدیریت کنترل قند خون تأثیر میگذارد.
آیا میتوانم کشمش بخورم؟
پاسخ نهایی بله است. اگر دیابت دارید میتوانید کشمش بخورید. البته این بدان معنا نیست که شما هر وقت خواستید بتوانید مقادیر زیادی کامل کشمش مصرف کنید. کشمش یک میوه است و مانند سایر انواع میوه ها، شامل قند طبیعی نیز هست. بنابراین در حالی که خوردن کشمش بیخطر است، تعدیل در مصرف آن برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون نیز مهم است.
به خاطر داشته باشید که میوه، اگرچه سالم است، اما حاوی کربوهیدرات است. حتی اگر به عنوان میان وعده، میوه میل میکنید، باید آن را به عنوان بخشی از وعده غذایی خود حساب کنید تا مطمئن شوید که بیش از حد وعده های دارای کربوهیدرات مصرف نمیکنید. به طور معمول، ۲ قاشق غذاخوری کشمش حاوی حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات است.
چرا کشمش برای شما مفید است؟
مانند سایر میوه ها، کشمش کم کالری است و در عین حال از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
به عنوان مثال، یک چهارم فنجان کشمش فقط حدود ۱۲۰ کالری دارد. همچنین شامل ۲ گرم فیبر غذایی، ۲۵ میلی گرم کلسیم و ۲۹۸ میلی گرم پتاسیم است. فیبر میتواند برای مدت طولانی تری به شما احساس سیری بدهد و به سلامتی دستگاه گوارشتان نیز کمک کند. کلسیم به بدن شما کمک میکند تا استخوان های قوی را ایجاد و حفظ کنید. پتاسیم از سیستم عصبی و قدرت عضلات شما محافظت میکند و همچنین به مدیریت تعادل آب در بدنتان کمک میکند.
آیا کشمش میتواند به تنظیم قند خون کمک کنند؟
خوردن کشمش همچنین ممکن است به تنظیم کنترل قند خون بعد از غذا کمک کند.
در یک مطالعه، محققان ۱۰ شرکت کننده سالم، چهار مرد و شش زن را ارزیابی کردند تا ببینند که کشمش بر کنترل قند خون آنها چه تاثیری دارد. شرکت کنندگان چهار وعده صبحانه را طی یک دوره ۲ تا ۸ هفتهای مصرف کردند. و محققان میزان گلوکز و انسولین آنها را طی یک دوره ۲ ساعته پس از هر وعده غذایی کنترل کردند.
آنها دو وعده صبحانه نان سفید و دو وعده صبحانه کشمش مصرف کردند. محققان دریافتند که پس از مصرف وعده های غذایی حاوی کشمش در مقایسه با مصرف نان سفید، میزان گلوکز و پاسخ به انسولین در شرکت کنندگان به میزان قابل توجهی کم تر شده است. این یافته ها باعث شده محققان به این نتیجه برسند که کشمش ممکن است تاثیر مثبتی بر پاسخ گلیسمی داشته باشد.
همچنین ببینید:
کشمش در کجای مقیاس گلیسمی قرار میگیرد؟
همچنین درک این نکته که کشمش در شاخص گلیسمی در چه رتبهای قرار میگیرد مهم است.
توجه به این نکته مهم است که میوه ها معمولاً دارای شاخص گلیسمی بسیار پایینی هستند زیرا حاوی فیبر و فروکتوز هستند. اما برخی از میوه ها، مانند کشمش، دارای نمرهای متوسط هستند. این به هیچ وجه نشان نمیدهد که نمیتوان کشمش مصرف کرد. اما باز هم، نکته اصلی در خوردن آنها رعایت اعتدال است.
به خاطر داشته باشید که سایر میوه ها نیز دارای رتبه متوسطی هستند، از جمله:
زغال اخته شیرین
خربزه
آناناس
اگر تصمیم دارید که کشمش را به عنوان میان وعده بخورید، مطمئن شوید که وعدهی کوچکی از آن میل میکنید و همچنین فقط یک وعده از آن میل کنید.
(در هر وعده فقط ۲ قاشق غذاخوری کشمش میل کنید).
از آنجا که یک وعدهی کوچک کشمش به احتمال زیاد شما را سیر نمیکند، خوردن انگور را به عنوان بخشی از غذا یا به عنوان میان وعده در نظر بگیرید. خوردن انگور ممکن است برایتان رضایت بخشتر باشد. از آنجا که فرآیند خشک کردن قند موجود در کشمش را افزایش میدهد، انگور دارای قند کمتری است و از نظر شاخص گلیسمی نیز دارای نمرهی پایین تری است.
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید