نکاتی درباره ی سیب زمینی و دیابت!
از منظر دیابت ، سیب زمینی به عنوان یک ماده ی نشاسته دار در نظر گرفته می شود و در گروه نان ، ماکارونی و غلات قرار دارد. با این حال ، این بدان معنا نیست که شما باید از خوردن سیب زمینی اجتناب کنید. مانند هر غذای کربوهیدرات دار دیگری نکته مهم این است که مقدار سیب زمینی مصرفی خود را در حد اعتدال نگه دارید......
از منظر دیابت ، سیب زمینی به عنوان یک ماده ی نشاسته دار در نظر گرفته می شود و در گروه نان ، ماکارونی و غلات قرار دارد. با این حال ، این بدان معنا نیست که شما باید از خوردن سیب زمینی اجتناب کنید. مانند هر غذای کربوهیدرات دار دیگری نکته مهم این است که مقدار سیب زمینی مصرفی خود را در حد اعتدال نگه دارید. و این مقدار متعادلی که می توانید بخورید به اهداف کربوهیدرات شما بستگی دارد.
برای مثال یک وعده ی دارای ۱۵ گرم کربوهیدرات از سیب زمینی عبارت است از:
نصف فنجان سیب زمینی له شده
نصف سیب زمینی پخته شده متوسط
یک اونس چیپس سیب زمینی (پخته یا سرخ شده)
اگر هدف کربوهیدرات شما در یک وعده غذایی به عنوان مثال ۳۰ گرم باشد ، در صورت انتخاب می توانید ۱ فنجان سیب زمینی له شده یا ۱ سیب زمینی متوسط بخورید.
اما در مورد افزایش قند خون وحشتناکی که سیب زمینی می تواند ایجاد کند چه می کنید؟ درست است که سیب زمینی ها دارای شاخص گلیسمی بالایی (GI) هستند که بسته به نوع سیب زمینی و نحوه پخت آن از ۶۰ تا ۹۰ متغیر است اما می توانید تأثیر گلیسمی سیب زمینی را با این موارد کاهش دهید:
· گذاشتن پوست. پوست حاوی فیبر است که می تواند اثر افزایش گلوکز را کاهش دهد.
سیب زمینی را بو داده کنید و یا بپزید ، نه اینکه آن را جوشانده یا له کنید.
· مقداری چربی سالم مانند روغن زیتون به سیب زمینی خود اضافه کنید.
· افزودن یک محلول اسیدی مانند سرکه یا آب لیمو به کاهش GI کمک می کند.
محدود کردن سیب زمینی فرآوری شده ، مانند سیب زمینی له شده فوری ، سیب زمینی پخته شده ی بسته بندی و چیپس سیب زمینی و یک گزینه دیگر نیز برای بررسی وجود دارد: سیب زمینی حاوی نوعی نشاسته است که نشاسته مقاوم نامیده می شود. این نوع نشاسته به راحتی هضم نمی شود ، به تغذیه باکتری های خوب روده کمک می کند و می تواند از افزایش سریع قند خون پس از غذا جلوگیری کند. سیب زمینی به طور طبیعی حاوی مقادیری نشاسته مقاوم است و با پختن سیب زمینی و سپس سرد کردن آن می توانید محتوای نشاسته مقاوم را حتی بیشتر کنید. وقتی نشاسته موجود در سیب زمینی گرم شود ، دانه های نشاسته متورم و ژلاتینی می شوند. وقتی سیب زمینی خنک می شود ، مقداری از نشاسته ژلاتینه شده به نشاسته مقاوم تبدیل می شود. بنابراین پختن یک دسته سیب زمینی ، سرد کردن آنها و سپس دوباره گرم کردن آنها برای مثلا تهیه ی سالاد سیب زمینی ممکن است افزایش گلوکز بعد از خوردن غذا را مهار کند.
مثل همیشه ، هر زمان که در مورد تأثیر هر ماده غذایی بر قند خون خود نگران هستید ، به بررسی گلوکز خود در حدود دو ساعت پس از خوردن غذا بپردازید. ممکن است لازم باشد تا بعد از خوردن همان غذا یا وعده غذایی چند بار این کار را انجام دهید. برای اکثر افراد سطح گلوکز خون دو ساعت پس از غذا کمتر از ۱۸۰است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید