فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1402

دیابت و بیماری قلبی!

بیماریهای قلبی عروقی یکی از شایع ترین مشکلات سلامت در افراد مبتلا به دیابت ست٬ مخصوصاً دیابت نوع دو! به طور کلی این بیماری در افراد مبتلا به دیابت تا دو برابر بیشتر از بروز اون در افراد فاقد دیابت میباشد ....

تحقیقات نشان می دهد که ارتباط قوی بین دیابت و بیماری قلبی وجود دارد.تحقیقات همچنین مکانیسم‌های بیولوژیکی خاص مرتبط با دیابت را کشف کرده‌اند که خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، بیماری های قلبی و سکته مغزی از علل اصلی مرگ در افراد مبتلا به دیابت هستند.

دیابت و بیماری قلبی!

 

در واقع افراد بزرگسال مبتلا به دیابت دو تا چهار برابر بیشتر از افراد بدون مبتلا به دیابت در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند. سطح بالای قند خون در افراد مبتلا به دیابت ممکن است به رگ های خونی آسیب برساند، التهاب را افزایش دهد و جریان طبیعی خون را در قلب مختل سازد.

بنابراین این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت مهم است که با کنترل قند خون، فشار خون و سطح کلسترول، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف داروهای تجویز شده، خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

همچنین ببینید:

همه چیز را رعایت می کنم ولی چرا قندم بالا می باشد؟

بیماری قلبی

بیماری قلبی به شرایطی اطلاق می شود که بر قلب تأثیر می گذارد. شایع ترین نوع بیماری قلبی، بیماری عروق کرونر است. با گذشت زمان و با گرفتگی شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند، پلاک‌هایی که از کلسترول و سایر مواد تشکیل شده‌اند، پر می‌شود.

پلاک باعث سخت شدن و باریک شدن رگ ها می شود؛ این به عنوان آترواسکلروز شناخته می شود.

باریک شدن رگ ها؛ خون رسانی به قلب را کاهش می دهد و آن را از اکسیژن و مواد مغذی محروم می سازد که این باعث ضعیف شدن عضله قلب در طول زمان می شود و خطر نارسایی قلبی، حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی در فرد افزایش می یابد.

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا (AHA)، افراد بزرگسال مبتلا به دیابت دو تا چهار برابر بیشتر از افراد بدون مشکل دیابت در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

افراد مبتلا به دیابت اغلب دارای همان عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی هستند، از جمله:

داشتن فشار خون بالا: داشتن فشار خون بالا و دیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی را دو برابر می کند.

داشتن سطوح ناسالم کلسترول و تری گلیسیرید: این موضوع سبب تجمع پلاک در شریان ها می گردد و عامل اصلی در ایجاد مقاومت به انسولین است.

چاقی یا شاخص توده بدنی (BMI) بیش از 30: کاهش وزن در افرادی که هم دچار چاقی و هم دیابت هستند می تواند خطر قلبی عروقی را کاهش و حساسیت به انسولین را افزایش دهد.

عدم فعالیت بدنی:

ورزش به موارد زیر کمک می کند:

حفظ وزن سالم

کاهش فشار خون

حفظ سطوح سالم قند خون و کاهش سطح A1C

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، حمله قلبی و سکته

رژیم غذایی ناسالم: رژیم های غذایی مرتبط با بیماری قلبی و دیابت دارای مقادیر زیادی:

قندهای اضافه شده

نمک

چربی های اشباع و ترانس

غذاهای فراوری شده

 

دیابت چگونه بر قلب تأثیر می گذارد؟

سطوح بالای قند در خون افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده می تواند به مرور زمان به رگ های خونی آسیب برساند؛ همچنین می تواند به اعصاب سرتاسر بدن، از جمله آنهایی که قلب و عروق خونی را کنترل می کنند، آسیب برساند.

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که قند خون بالا ممکن است التهاب رگ‌های خونی را افزایش داده و جریان طبیعی خون را در قلب مختل سازد. التهاب طولانی مدت در رگ ها منجر به تجمع کلسترول و پلاک می شود. این بدان معناست که قلب برای پمپاژ خون باید بیشتر کار کند.

هرچه مدت طولانی‌تری دیابت کنترل‌نشده در فرد وجود داشته باشد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در او بیشتر می‌شود. کنترل سطح قند خون خطر ابتلا به عوارض را کاهش می دهد.

تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت ممکن است سطوح پایین تری از دو آنزیم داشته باشند که برای کنترل تولید نیتریک اکسید کار می کنند. نیتریک اکسید به گشادی عروق کمک می کند.

این یافته‌ها در نهایت می‌تواند منجر به تولید داروهای جدیدی برای بیماری‌های قلبی و دیابت با هدف جلوگیری از آسیب عروقی شود. با این حال در حال حاضر تحقیقات بیشتری لازم است.

 

بهترین رژیم غذایی برای بیماری های قلبی و دیابت

رژیم غذایی برای دیابت و پیشگیری از بیماری قلبی شامل انتخاب غذاهایی است که فشار خون، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، تری گلیسیرید و سطح قند خون ناشتا را کاهش می دهد.

به طور کلی، غذاهایی که برای کنترل بیماری قلبی و دیابت بهترین هستند عبارتند از:

مقدار کم:

سدیم

کلسترول

چربی های اشباع شده (و بدون چربی ترانس)

مقدار زیاد:

آنتی اکسیدان ها

ویتامین ها

مواد معدنی

فیبر

هنگام خرید مواد غذایی، سعی کنید مقدار زیادی از غذاهای تازه و کامل را انتخاب کنید. همچنین سعی کنید غذاهای فرآوری شده یا بسته بندی شده را که ممکن است سرشار از نمک یا شکر باشند محدود کنید.

همچنین ببینید:

دیابت نوع یک دارم، آیا فرزندم دیابتی میشه؟

چند نمونه از انتخاب های غذایی مفید عبارتند از:

میوه های تازه

سبزیجات تازه

لبنیات کم چرب

برنج قهوه ای

حبوبات مانند نخود یا عدس

نان سبوس دار

چربی های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو، آجیل و دانه ها

پروتئین بدون چربی مانند مرغ بدون پوست، عدس، تخم مرغ و ماهی

متخصص تغذیه می تواند توصیه هایی برای کنترل وزن و تغذیه سالم برای بیماری قلبی و دیابت ارائه دهد.

 

آزمایش بیماری قلبی

هیچ آزمایشی وجود ندارد که بیماری قلبی را تشخیص دهد. پزشک احتمالاً آزمایشات مختلفی را برای درک سلامت کلی متابولیک فرد انجام می دهد. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آزمایشات خون: کلسترول تام، کلسترول LDL، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و تری گلیسیرید (نوعی چربی در خون) را بررسی می کند.

اکوکاردیوگرام ها: آزمایشی برای نشان دادن نحوه عملکرد و دریچه های عضلات قلب است؛ که تصاویر متحرکی از قلب ایجاد می کند.

اکوکاردیوگرافی مری (TEE): از امواج صوتی برای گرفتن تصویری از قلب استفاده می کند. با TEE، پزشک می‌تواند دریچه‌های قلب فرد را ارزیابی کرده و لخته‌های خون را بررسی کند.

الکتروکاردیوگرام ها (EKG): این الکتروکاردیوگرام ها فعالیت الکتریکی ضربان قلب را برای بررسی هر گونه بی نظمی اندازه گیری می کنند.  پزشک از طریق EKG می تواند متوجه شود که قلب بیش از حد سریع، بیش از حد کند و یا نامنظم می زند.

سی تی اسکن: اسکن ها از یک کامپیوتر برای تولید تصاویر مقطعی از قلب استفاده می کنند.

تست های استرس: این تست ها می توانند پاسخ قلب به ورزش را ارزیابی کنند.

 

چگونه از قلب مبتلا به دیابت مراقبت کنیم؟

کنترل قند خون، فشار خون و سطح کلسترول مهمترین راه برای مراقبت از قلب یک فرد مبتلا به دیابت است. معمولاً می توانند از طریق رژیم غذایی، دارو، ورزش و سایر اصلاحات در شیوه زندگی به این دست یابند.

رژیم غذایی برای کنترل سطح قند خون ضروری است. فرد باید سعی کند بر روی مقدار زیادی میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، پروتئین بدون چربی و شیر کم چرب تمرکز کند؛ همچنین باید سعی کنند مصرف غذاهای فرآوری شده، شیرین و چرب را محدود کنند.

پزشک همچنین ممکن است داروهایی مانند آسپرین را برای کاهش فشار خون، کاهش کلسترول و جلوگیری از لخته شدن خون توصیه کند.

برای افرادی که در حال حاضر سیگار می کشند بسیار مهم است که سیگار را ترک کنند.

برای سلامت کلی قلب،AHAT  توصیه می کند که حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته داشته باشید.

فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​شامل فعالیت هایی مانند:

پیاده روی سریع

رقصیدن

تنیس

دوچرخه سواری با سرعت کمتر از 10 مایل در ساعت

نمونه هایی از فعالیت های شدید عبارتند از:

پیاده روی در سربالایی

دویدن

دوچرخه سواری با سرعت بیش از 10 مایل در ساعت

شنا

افراد همچنین باید حداقل 2 روز در هفته فعالیت های تقویت کننده عضلات بدن مانند وزنه برداری یا پیلاتس را انجام دهند.

ارتباط قوی بین دیابت و بیماری قلبی وجود دارد. این شرایط عوامل خطر مشترکی دارند، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی و غیره.

با گذشت زمان، قند خون بالا کنترل نشده می تواند به عروق خونی و اعصاب کنترل کننده قلب آسیب برساند.

افراد مبتلا به دیابت می توانند با کاهش وزن (در صورت چاقی یا اضافه وزن)، افزایش فعالیت بدنی، مصرف غذاهای تازه و سالم و مصرف داروهای تجویز شده، خطر ابتلا به بیماری قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x