فواید سویا برای مبتلایان به دیابت!
سویا یکی از جنجالی ترین مواد غذایی است. سویا مانند لوبیا است٬ و لوبیا از سالم ترین غداهایی است که وجود داره. پروتئین موجود در سویا باعث کاهش چاقی و دیابت میشه ...
برای اینکه از فواید نان ها و سایر محصولات تهیه شده از سویا آگاه شویم می توانیم از مطالعه درباره ی خواص خود دانه های سویا آغاز کنیم. ما به خوبی می دانیم که یک بیمار دیابتی نه تنها باید در شیوه زندگی خود تغییراتی ایجاد کند بلکه هنگام مدیریت سطح قند خون خود نیز باید با بسیاری از محدودیت های غذایی دست و پنجه نرم کند.
غذاهای زیادی وجود دارد که باید از مصرف آنها اجتناب کند غذاهایی مانند نوشیدنی های شیرین و خوراکی هایی که با آرد تصفیه شده تهیه می شوند زیرا این غذاها کربوهیدرات و قند زیادی دارند. بنابراین ، هر چیزی مانند برنج سفید ، نان سفید یا پاستا برای مصرف بیماران دیابتی مناسب نیستند. وجود بیش از حد این عناصر در غذای شما نه تنها می تواند مدیریت سطح قند خون را مختل کند ، بلکه می تواند سلامت قلب و عروق و کلیه بیمار را نیز مختل کند. با این حال ، غذاهای خاصی وجود دارد که نه تنها سطح قند در آنها پایین است بلکه در کاهش و حفظ سطح قند خون افراد دیابتی نیز مفید هستند.
همچنین ببینید:
سویا سرشار از ایزوفلاون است که باعث کاهش سطح گلوکز خون ، کلسترول و غیره می شود. همچنین با افزایش حساسیت به انسولین ، به تحمل بدن نسبت به قند موجود در خون کمک می کند. دیابت یک بیماری نیست که در آن فقط یک قسمت یا اندام بدن شما درگیر شود. این بیماری همچنین بر سلامت قلب و عروق و کبد شما نیز تأثیر می گذارد و در این جاست که سویا به کمک شما می آید. ایزوفلاونهای موجود در سویا نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهد ، بلکه سایر اندامها مانند کلیه و کبد را نیز از خطرات احتمالی دور نگه می دارد.
افزودن سویا به رژیم غذایی می تواند راهی عالی برای مراقبت از سلامتی و مدیریت سطح قند خون باشد. اگر قبلاً سویا را به رژیم غذایی خود اضافه نکرده اید ، پس احتمالا این کار برایتان کمی پیچیده به نظر می رسد. اما ما به شما اطمینان می دهیم که راحت تر از آن چیزی است که می توانید درک کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سویا را جایگزین برخی چیزها کنید و در کمترین زمان، لیستی از غذاهای تهیه شده با سویا آن هم از وعده ی صبحانه گرفته تا شام خواهید داشت. به عنوان مثال ، تکه های سویا را می توان خرد و آسیاب کرد تا به شکل پودر درآیند که می تواند بیشتر در تهیه خمیر سویا مورد استفاده قرار گیرد ، که حتی می تواند جایگزین آرد معمولی که استفاده می کنید شود. و می توانید از آن برای تهیه ی نان نیز استفاده کنید.
با انجام مطالعات متعدد ثابت شده است که ایزوفلاونهای سویا دارای اثرات ضد دیابتی هستند زیرا مولکولهای خاصی را که مسئول جذب گلوکز هستند ، هدف قرار می دهند. با وجود این ایزوفلاونها مصرف سویا همچنین به افزایش حساسیت به انسولین نیز کمک می کند. گنجاندن سویا در رژیم غذایی شما نه تنها می تواند سلامتی شما را بهبود بخشد ، بلکه می تواند شما را از مصرف غذاهای تکراری و خسته کننده نیز دور کند. ایزوفلاون های موجود در سویا این ماده ی غذایی را تبدیل به یک ماده ی ضد دیابت می کند و همچنین سطح انرژی بدن شما را نیز افزایش می دهد که به نوبه خود باعث بهبود روحیه می شود و سویا را به یک غذای مناسب برای بیماران دیابتی تبدیل می کند. سویا بحث انگیزترین غذایی است که وجود دارد. سویا دارای مسائلی است که افراد دیابتی باید در مورد آن بدانند.
همچنین ببینید:
سویا از یک نوع لوبیا حاصل می شود و لوبیا هم از سالم ترین غذاها است. اما غذاهای تهیه شده از سویا که آنها را به صورت آماده خریداری می کنید معمولاً فرآوری می شوند. از دانه های سویا روغن ، پودر پروتئین و سایر افزودنی ها ساخته می شود. امابرخی از این محصولات اصلا برای شما خوب نیستند.برخی از متخصصان می گویند که حتی مصرف سویای کامل نیز می تواند به شما آسیب برساند. ایزوفلاون موجود در سویا باعث کم کاری تیروئید در افراد می شود. از آنجا که کم کاری تیروئید باعث افزایش گلوکز خون و افزایش وزن می شود، کم کاری تیروئید حاصل از خوردن بیش از حد سویا آخرین کاری است که افراد دیابتی باید با خود انجام دهند.
از نظر سودمندی آن باید گفت: در مطالعه انجام شده بر سلامت زنانی که سویای بیشتری مصرف می کردند مشخص شده است که احتمال ابتلای این زنان به دیابت نوع ۲ در مقایسه با زنانی که به میزان کمتری از سویا استفاده می کردند، ۵۰ درصد کمتر بود.
این بدان معنا نیست که سویا از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند ، اما سویا دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است. سویا منبع عالی مواد معدنی (آهن ، منگنز ، پتاسیم ، منیزیم) ، برخی ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا ۳ است. سویا منبع خوبی از پروتئین و فیبر است و فیبر یک غذای شگفت انگیز برای افراد مبتلا به دیابت است.
متأسفانه سویا همچنین حاوی مقدار زیادی فیتات نیز می باشد. فیتات ها مواد شیمیایی هستند که به مواد معدنی متصل شده و جذب آنها را سخت تر می کند.
دیدگاه جالبی در مورد سویا ارایه شده است. در این دیدگاه آمده است : "برای هر مطالعه ای که نشان می دهد سویا آسیبی می رساند ، یک مطالعه دیگر وجود دارد که اثرات مفید آن را نشان می دهد.
به نظر می رسد ایزوفلاون ها از مزایای بالقوه بزرگی برای افراد دیابتی و برای کاهش فشار خون نیز برخوردارند. آنها این کار را با تشویق بدن به تولید اکسید نیتریک انجام می دهند. این ماده به باز شدن رگ های خونی کمک می کند.
بسیاری از جنجال های موجود درباره ی سویا روی ایزوفلاون ها متمرکز است. سویا مملو از این ترکیبات آلی است که بسیار شبیه هورمون زنانه استروژن است. برخی دریافته اند که ایزوفلاون ها رشد بافت سینه را تحریک می کنند که منجر به افزایش میزان سرطان در موش ها می شود.
اما مطالعات انسانی هیچ ارتباطی بین ایزوفلاون ها و سرطان سینه پیدا نکرده است. آنها حتی ممکن است دارای نوعی محافظ نیز باشند. همچنین گفته می شود که این ترکیبات شبه استروژن مشکلاتی در باروری ایجاد می کند ، اما شواهد موجود در این باره قوی نیستند.
سویا و دیابت
ایزوفلاون ها علاوه بر اثرات ظاهری در کاهش فشار خون ، در برخی از مطالعات برای کاهش سطح قند و انسولین نیز مفید و موثر گزارش شده اند..
اگر می خواهید از محصولات سویا مانند شیر سویا یا آرد سویا و نان سویا و مواد پروتئینی تهیه شده با سویا استفاده کنید ، بهتر آن است که بدانید این محصولات اغلب فرآوری شده هستند و بنابراین ما مصرف آنها را پیشنهاد نمی کنیم. بهتر این است که از دانه های کامل سویا در غذاهایتان استفاده کنید و یا خودتان در منزل موارد ی مانند آرد سویا را تهیه و مصرف کنید. با این کار شما سالم ترین گزینه ها را در اختیار خواهید داشت. به طور کل مصرف سویا در حد اعتدال برای اکثر مردم مفید است، اما فقط در صورتی که ارگانیک باشد.بهتر است از استفاده محصولات تهیه شده از سویا که در سوپر مارکت ها می بینید اجتناب کنید زیرا اغلب این محصولات از دانه های سویا های اصلاح ژنیتک شده تهیه شده اند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
timesofindia.indiatimes
diabetesselfmanagemen
دیدگاه تان را بنویسید