بررسی انسولین نوورپید/ عوارض و ویژگی های نوورپید
انسولین نووراپید یک انسولین سریع عمل است که به منظور کنترل قند خون بالا تجویز می گردد ...
معرفی محصول:
نوورپید یا قلم انسولین نوعی شیوه ی درمان و کنترل انسولین است، که برای بیماران دیابتی در بزرگسالان، نوجوانان و کودکان 1 سال به بالا تجویز می شود و حاوی ماده فعال انسولین آسپارت یعنی انسولین سریع اثر است.
نووراپید یا قلم انسولین یک راه حل تزریقی است که در ویال، کارتریج و قلم های از قبل پر شده موجود است و فروش آن تنها با نسخه امکان پذیر است.
تزریق آن در زیر پوست و در دیواره شکم ، ران ، بالای بازو ، شانه یا باسن انجام می شود. برای هر تزریق محل تزریق باید تغییر کند. در صورت آموزش مناسب ، بیماران می توانند قلم انسولین را به درستی زیر پوست خود تزریق کنند.
همچنین ببینید:
دریافت دوز قلم انسولین معمولاً بلافاصله قبل از غذا تجویز می شود ، اگرچه در صورت لزوم ممکن است بعد از غذا نیز تجویز شود.
میزان دریافت دوز نورپید فردی است و مطابق با نیازهای بیمار تعیین می شود.
این نوع دارو معمولاً در ترکیب با انسولین متوسط یا طولانی مدت که حداقل یک بار در روز تجویز می شود ، استفاده می شود. قند خون بیمار (قند) نیز باید به طور مرتب مورد آزمایش قرار گیرد تا کمترین دوز موثر را پیدا کند.
دوز معمول بین ۰.۵ تا ۱.۰ واحد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر روز است، هنگامی که با وعده های غذایی استفاده می شود، ۵۰ تا ۷۰ % نیاز انسولین ممکن است توسط قلم انسولین و مابقی توسط یک انسولین متوسط یا طولانی مدت تامین شود.
در صورت افزایش فعالیت بدنی و تغییر فعالیت ، ممکن است تنظیم دوز ضروری باشد.
قلم انسولین را می توان در بیماران مسن(بالای ۶۵ سال) نیز استفاده کرد،اما ضروریست نظارت بر گلوکز تشدید شود و دوز آسپارت به صورت جداگانه ای تنظیم شود.
استفاده از نوورپید توسط زنان باردار مانعی ندارد.
این محصول همچنین می تواند در سیستم پمپ برای تزریق مداوم انسولین در زیر پوست استفاده شود و یا به طور متناوب ، می توان آن را به داخل ورید تزریق کرد، اما تنها توسط پزشک یا پرستار انجام می شود.
همچنین ببینید:
دیابت نوعی بیماری ست است که در آن بدن انسولین کافی برای کنترل سطح گلوکز خون تولید نمی کند، و نورپید یک انسولین جایگزین است که بسیار شبیه انسولین ساخته شده توسط بدن است، اما سریعتر جذب بدن می شود. این ویژگی اجازه می دهد تا سریعتر از انسولین انسانی شروع به فعالیت کند. انسولین جایگزین همانند انسولین تولید شده طبیعی عمل می کند و به ورود گلوکز به سلول ها از خون کمک می کند. با کنترل سطح قند خون ، علائم و عوارض دیابت کاهش می یابد.
در یک مطالعه که بر روی ۹۵۴ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ (هنگامی که لوزالمعده نمی تواند انسولین تولید کند) و در مطالعه ای دیگر که شامل ۱۸۲ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ (هنگامی که بدن قادر به استفاده از انسولین نیست)، انجام شد، هر دو گروه نتایج مشابهی به دریافت نوورپید از خود نشان دادند.
دراین مطالعات نوورپید و انسولین انسانی را با اندازه گیری سطح ماده ای در خون به نام هموگلوبین گلیکوزیله مقایسه کردند،که نشان می دهد چگونه قند خون به خوبی کنترل می شود.
قلم انسولین همچنین در مقایسه با کودکان از یک سالگی نتایج قابل مقایسه ای را ارائه کرده است. در مقایسه با دو مطالعه که شامل ۳۴۹ بارداری در زنان مبتلا به دیابت نوع ۱ یا دیابت بارداری (دیابت ناشی از حاملگی) شده است ، ایمنی آن مشابه انسولین انسانی گزارش شده است.
شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده از این محصول که بین ۱ تا ۱۰ نفر از هر ۱۰۰ بیمار مشاهده شده است، هیپوگلیسمی( افت قند خون ) است.
هشدارها و اقدامات احتیاطی ویژه هنگام استفاده:
نخست آنکه برای دستورالعمل های دقیق کاربر ، به جزوه بسته ی محصول مراجعه کنید.
قبل از سفر بین مناطق مختلف زمانی ، بیمار باید از پزشک مشاوره بگیرد
ممکن است به این معنی باشد که بیمار باید انسولین و وعده های غذایی را در زمان های مختلف مصرف کند.
قند خون بالا
دوز ناکافی یا قطع درمان ، به ویژه در دیابت نوع ۱ ، ممکن است به هایپرگلیسمی و کتواسیدوز دیابتی منجر شود.
و به تدریج در طی چند ساعت یا چند روز شامل تشنگی ، افزایش دفعات ادرار ، حالت تهوع ،
استفراغ ، خواب آلودگی ، سرخ شدن و خشکی پوست ، خشکی دهان ، از دست دادن اشتها و همچنین بوی تنفس آستون مانند در تنفس فرد منتهی شود..
در دیابت نوع ۱ ، عوارض قند خون بالا درمان نشده در نهایت منجر به کتواسیدوز دیابتی می شود که
بالقوه کشنده است.
هیپوگلیسمی
حذف یک وعده غذایی یا انجام تمرینات بدنی شدید و برنامه ریزی نشده ممکن است منجر به هیپوگلیسمی شود.
بیمارانی که کنترل قند خون آنها بسیار افزایش می یابد ، یا به عنوان مثال با افزایش درمان با انسولین ، ممکن است
در علائم هشداردهنده معمول هیپوگلیسمی دچار تغییر شوند و باید به آنها توصیه های لازم در این مورد انجام شود.
واکنش محل تزریق
مانند هر نوع انسولین درمانی ، واکنشهای محل تزریق ممکن است رخ دهد و شامل درد، قرمزی، کهیر، التهاب، کبودی، تورم و خارش باشد.
چرخش مداوم محل تزریق و در یک زمان معین، منطقه خطر و میزان ابتلا به این واکنش ها را کاهش می دهد که البته واکنشها معمولاً طی چند روز تا چند هفته برطرف می شوند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
Drugs
دیدگاه تان را بنویسید