فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1056

تاثیر سیگار بر قند خون

سیگار از تولید انسولین در بدن جلوگیری می کند و نیکوتین سیگار بر افزایش قند خون تاثیر دارد و میزان ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد....

  همه می دانند که سیگار کشیدن مضر است ، اما آیا می دانستید که سیگار کشیدن می تواند منجر به ابتلا به دیابت نوع ۲ شود؟ و اگر هم مبتلا به دیابت هستنید ، سیگار کشیدن می تواند آن را بسیار بدتر کند. در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که سیگار کشیدن و دیابت چگونه با هم ارتباط دارند و چرا ترک کردن سیگار یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای سلامتی خود انجام دهید.

تاثیر سیگار بر قند خون

چگونه سیگار کشیدن می تواند منجر به ابتلا دیابت نوع ۲ شود؟

انسولین به ورود قند خون به سلول های بدن کمک می کند ، اما نیکوتین سلول ها را تغییر می دهد بنابراین آنها به انسولین پاسخ نمی دهند ، که در نتیجه این اتفاق باعث افزایش سطح قند خون می شود.

مواد شیمیایی موجود در سیگار به سلول های بدن شما آسیب می رساند و باعث ایجاد التهاب می شوند. و این امر باعث می شود سلول ها دیگر به انسولین پاسخ ندهند.

همچنین ببینید:

برسی ویژگی ها و عوارض قرص نیوبت

افرادی که سیگار می کشند بیشتر در معرض داشتن چربی های شکمی هستند ، که این چربی ها نیز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را (حتی اگر اضافه وزن هم نداشته باشید) افزایش می دهند.

در کل ، اگر سیگار می کشید ، ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از افرادی که سیگار نمی کشند در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستید. هرچه بیشتر سیگار بکشید، این حتمال برای شما بیشتر می شود.

 

اگر دیابت دارید

مدیریت دیابت چالش برانگیز است و سیگار کشیدن می تواند آن را حتی سخت تر نیز بکند. نیکوتین سطح قند خون شما را افزایش داده و کنترل آن را دشوارتر می کند. افراد دیابتی که سیگار می کشند اغلب به انسولین بیشتری نیاز دارند تا بتوانند قند خون خود را به سطح مورد نظر نزدیک کنند.

دیابت باعث ایجاد عوارض جدی مانند بیماری قلبی ، نارسایی کلیه ، کوری و آسیب های عصبی می شود که می تواند منجر به قطع (برداشتن با جراحی) انگشت ، پا یا ساق پا شود. اگر دیابت دارید و سیگار می کشید، احتمال ابتلا به این عوارض (و عوارض بدتر) برای شما بیشتر از افرادی است که دیابت دارند و سیگار نمی کشند.

بیماری قلبی شایسته توجه ویژه است. بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و سیگار کشیدن و دیابت هر دو خطر ابتلا به آن را افزایش می دهند. با گذشت زمان ، قند خون بالا که ناشی از دیابت است می تواند به عروق خونی و همچنین اعصاب داخل و اطراف قلب شما آسیب برساند. سیگار کشیدن می تواند با افزایش پلاک (یک ماده چربی و مومی مانند که روی دیواره شریان شما ایجاد می شود) به عروق خونی نیز آسیب برساند.

همچنین ببینید:

فواید عدس برای دیابتی ها

صرف نظر از مدت زمانی که سیگار کشیده اید یا مقدار آن ، ترک سیگار به شما کمک می کند تا سالم تر شوید. به محض ترک سیگار ، بدن شروع به بهبود می کند:

در عرض  ۲۰ دقیقه ضربان قلب و فشار خون شما کاهش می یابد.

در عرض ۱۲  ساعت ، مونوکسید کربن (گاز سمی حاصل از دود سیگار) در خون شما به حالت طبیعی کاهش می یابد.

در عرض ۲ هفته تا ۳ ماه ، گردش خون و عملکرد ریه شما بهبود می یابد.

در یک سال ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی برای شما نصف افرادی است که هنوز سیگار می کشند.

ترک سیگار همچنین به بدن شما در استفاده بهتر از انسولین کمک می کند ، که موضوع می تواند مدیریت سطح قند خون را برای شما آسان تر کند.

اگر دیابت دارید ، ممکن است لازم باشد بعد از ترک سیگار قند خون خود را بیشتر چک کنید زیرا ممکن است سطح قند خون شما کاهش یابد. بعد از اینکه بدن شما به نکشیدن سیگار عادت کرد ، دیگر نیازی به این بررسی مکرر ندارید.

محصولات جایگزین نیکوتین مانند آدامس و قرص ها از بهترین ابزارهایی هستند که به شما در ترک سیگار کمک می کنند. آنها می توانند شانس شما را برای ترک همیشگی سیگار افزایش دهند. محصولات حاوی نیکوتین قند خون شما را بالا می برند ، بنابراین در صورت ابتلا به دیابت و استفاده از این محصولات حتماً در مورد استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید.

 

سیگار کشیدن چه خطراتی دارد؟

احتمالاً آمارهای تلخ را یک میلیون بار شنیده اید. حتی اگر آگاهی زیادی از آمارها در این زمینه ندارید، به احتمال زیاد می دانید که سیگار کشیدن برای سلامتی شما مضر است. سیگار بر همه ی اندام های بدن شما تأثیر منفی می گذارد. خطر ابتلا به بیماریهای کشنده مانند بیماریهای قلبی ، بیماریهای مزمن ریه  و بسیاری از انواع سرطان را افزایش می دهد.

سیگار کشیدن برای یک فرد عادی بد است ، اما اگر شما دیابت دارید برای شما بدتر است. شما در حال حاضر شرایطی دارید که قسمت های زیادی از بدن شما را تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی سیگار را به این شرایط اضافه می کنید ، خطر بروز عوارض بیشتر را افزایش می دهید.

 

سیگار کشیدن قند خون شما را بالا می برد

اگر دیابت دارید ، باید تلاش کنید تا بتوانید با مدیریت درست سطح قند خون خود را در محدوده ی مناسب نگه دارید. سیگار کشیدن می تواند این کار را از آنچه که هست دشوارتر کند. سیگار کشیدن ممکن است بدن شما را در برابر انسولین مقاوم کند ، که این امر می تواند منجر به افزایش سطح قند خون در بدن شما شود. قند خون کنترل نشده می تواند منجر به بروز عوارض جدی دیابت شود، از جمله مشکلات کلیه ها ، قلب و عروق خونی.

 

سیگار کشیدن باعث آسیب رساندن به قلب و عروق خونی می شود

سیگار کشیدن نیز مانند دیابت به سیستم قلبی عروقی شما آسیب می رساند. این بار مضاعف می تواند کشنده باشد. به گزارش انجمن قلب آمریکا ، حداقل ۶۸ درصد از بزرگسالان ۶۵ ساله و بالاتر که مبتلا به دیابت اند بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست می دهند. ۱۶ درصد دیگر بر اثر سکته می میرند. در صورت ابتلا به دیابت ، احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی در فرد مبتلا دو تا چهار برابر بیشتر از افراد غیر مبتلا به این بیماری است.

 

سیگار کشیدن باعث ایجاد بیماری های تنفسی می شود

سیگار کشیدن مستقیماً بر ریه های شما تأثیر می گذارد و می تواند منجر به برونشیت مزمن ، آمفیزم و سایر بیماری های تنفسی شود. افراد مبتلا به این بیماری ها بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های ریوی مانند ذات الریه هستند. این عفونت ها می توانند به طرز ویژه ای هنگام ابتلا به دیابت خطرناک باشند. در واقع شدت این بیماری ها در افراد مبتلا به دیابت بیشتر خواهد بود و بهبودی فرد مبتلا به دیابت نیز سخت تر خواهد بود. همچنین بیماری نیز باعث افزایش سطح قند خون فرد مبتلا می شود. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، افراد مبتلا به دیابت حدود سه برابر بیشتر از افرادی که فاقد این بیماری هستند ، جان خود را از دست می دهند.

 

سیگار کشیدن به چشم های شما نیز آسیب می رساند

افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به چندین بیماری چشمی از جمله آب مروارید و گلوکوم هستند. دیابت کنترل نشده نیز می تواند منجر به ابتلا بیماری چشم به نام رتینوپاتی دیابتی شود. سیگار کشیدن می تواند توسعه رتینوپاتی دیابتی را تسریع کرده و آن را بدتر کند. و این امر نیز می تواند در نهایت منجر به نابینایی فرد شود.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

healthline

cdc

دیدگاه تان را بنویسید

 

x