فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1057

قرص سینوریپا چیست؟ برسی عوارض و ویژگی های آن

سینوریپا داروی کنترل قند خون در بیماران مبتلابه دیابت نوع 2 است وهمچنین کاهش دهنده خطر مرگ ومیر ناشی از بیماری ...

قرص سینوریپا چیست؟

قرص سینوریپا یک داروی ترکیبی است (ترکیبی از امپاگلیفلوزین و متفورمین) که با رژیم غذایی و ورزش برای بهبود کنترل قند خون در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می شود.

سینوریپا همچنین برای کاهش خطر مرگ ناشی از حمله قلبی ، سکته مغزی یا نارسایی قلبی در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۲ که بیماری قلبی نیز دارند ، مورد استفاده قرار می گیرد.

قرص سینوریپا چیست؟ برسی عوارض و ویژگی های آن

قرص سینوریپا برای درمان دیابت نوع ۱ استفاده نمی شود.

این دارو همچنین ممکن است برای اهدافی استفاده شود که در این راهنمای دارویی ذکر نشده اند.

 

هشدارها

با مصرف این دارو ممکن است دچار اسیدوز لاکتیک شوید که در واقع تجمع خطرناک اسید لاکتیک در خون شما است. در صورت داشتن درد عضلانی غیرمعمول ، مشکل در تنفس ، درد معده ، سرگیجه ، احساس سرما یا احساس ضعف یا خستگی شدید ، با پزشک خود تماس بگیرید یا از اورژانس کمک بگیرید.

همچنین ببینید:

تاثیر سیگار بر قند خون

در موارد نادر ، این دارو می تواند باعث عفونت های جدی در آلت تناسلی یا واژن شود. در صورت سوزش ، خارش ، بو ، ترشح ، درد ، حساسیت ، قرمزی یا تورم در ناحیه تناسلی ، تب یا نداشتن حس خوب در این ناحیه ، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

 

قبل از مصرف این دارو

اگر به ایمپاگلیفلوزین  یا متفورمین حساسیت دارید، یا اگر موارد زیر را دارا هستید، نباید از ایمپاگلیفلوزین و متفورمین استفاده کنید.

بیماری کلیوی شدید (یا تحت دیالیز بودن) ؛

اسیدوز متابولیک یا کتواسیدوز دیابتی (برای درمان با پزشک خود تماس بگیرید).

در صورت نیاز به انجام هر نوع بررسی با اشعه ایکس یا سی تی اسکن با استفاده از تزریق مایع رنگی، ممکن است لازم باشد مصرف ایمپاگلیفلوزین و متفورمین را موقتاً متوقف کنید.

همچنین ببینید:

برسی ویژگی ها و عوارض قرص نیوبت

در صورت داشتن موارد زیر آنها را به پزشک خود اطلاع دهید:

بیماری کبد یا کلیه ؛

مشکلات قلبی ، فشار خون پایین ؛

عفونت مثانه یا مشکلات ادراری ؛

مشکلات مربوط به لوزالمعده (از جمله جراحی ان )

داشتن رژیم غذایی کم نمک

با مصرف این دارو ممکن است دچار اسیدوز لاکتیک شوید (تجمع خطرناک اسید لاکتیک در خون تان). اگر مسایل پزشکی دیگر ، عفونت شدید ، اعتیاد به الکل یا بالای ۶۵ سال سن دارید ، این احتمال در شما بیشتر است. از پزشک خود در مورد خطرات ناشی از بروز این مشکل سوال کنید.

اگر باردار شده اید فوراً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر این دارو را در سه ماهه دوم یا سوم بارداری مصرف کنید ، امپاگلیفلوزین ممکن است به جنین آسیب برساند.

متفورمین ممکن است تخمک گذاری را در زنان (قبل از یائسگی ) تحریک کند و ممکن است خطر حاملگی ناخواسته را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد خطرات مربوط به این موضوع صحبت کنید.

در حین استفاده از این دارو نباید به نوزادتان شیر بدهید.

استفاده از قرص سینوریپا (امپاگلیفلوزین و متفورمین ) برای افراد زیر ۱۸ سال تأیید نشده است.

 

چگونه باید قرص سینوریپا (ایمپاگلیفلوزین و متفورمین) را مصرف کنم؟

تمام دستورالعمل های موجود در نسخه خود را دنبال کنید و تمام راهنمای دارو و بروشور مربوط به آن را بخوانید. پزشک ممکن است گه گاه دوز مصرفی شما را تغییر دهد. دارو را دقیقاً طبق دستورالعمل پزشکتان استفاده کنید.

برای جلوگیری از ناراحتی معده ، این دارو را با غذا مصرف کنید.

این قرصها را خرد نکنید و نجوید . بلکه آن را به طور کامل قورت دهید.

ممکن است افت قند خون (هیپوگلیسمی) داشته باشید و احساس گرسنگی ، سرگیجه ، تحریک پذیری ، گیجی ، اضطراب یا لرزش کنید. برای درمان سریع هیپوگلیسمی ، یک ماده ی غذایی دارای قند سریع الجذب (آب میوه ، آب نبات ، کراکر ، کشمش یا نوشابه غیر رژیمی) بخورید یا بنوشید.

در صورت وجود هیپوگلیسمی شدید ، پزشک ممکن است کیت تزریق گلوکاگون را برای شما تجویز کند. مطمئن باشید که خانواده یا دوستان نزدیک شما می دانند که چگونه این تزریق را در مواقع ضروری برای شما انجام دهند.

همچنین مراقب علائم افزایش قند خون (هایپرگلیسمی) مانند افزایش تشنگی یا تکرر ادرار نیز باشید.

سطح قند خون می تواند تحت تأثیر استرس ، بیماری ، جراحی ، ورزش ، مصرف الکل یا حذف وعده های غذایی قرار گیرد. قبل از تغییر دوز یا تغییر برنامه دارویی تان ، در این باره از پزشک خود سوال کنید.

پزشک ممکن است هنگام مصرف قرص سینوریپا (امپاگلیفلوزین و متفورمین ) از شما بخواهد که یک مکمل ویتامین B12  نیز مصرف کنید. فقط آن مقدار ویتامین B12 را که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید.

در صورت استفراغ یا اسهال مداوم یا تعریق بیش از حد با پزشک خود تماس بگیرید. در حین مصرف این دارو ممکن است به راحتی دچار کم آبی در بدنتان شوید ، که می تواند منجر به کاهش شدید فشار خون یا عدم تعادل جدی الکترولیت ها در بدنتان شود.

در صورت نیاز به جراحی یا آزمایشات پزشکی ، به پزشک معالج خود اطلاع دهید که از قرص سینوریپا (امپاگلیفلوزین و متفورمین) استفاده می کنید.

این دارو(امپاگلیفلوزین و متفورمین)  تنها بخشی از یک برنامه درمانی است که ممکن است شامل رژیم غذایی ، ورزش ، کنترل وزن ، آزمایش قند خون و مراقبت های ویژه پزشکی نیز باشد. دستورات پزشک خود را بسیار دقیق دنبال کنید.

این دارو را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت، نگهداری کنید.

 

اگر مصرف یک دوز را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟

دوز فراموش شده را (به همراه غذا) در اسرع وقت مصرف کنید ، اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی مصرف دارویتان فرا رسیده است ، لازم نیست دوز فراموش شده را مصرف کنید؛ همچنین یادتان باشد که نباید دو نوبت را همزمان مصرف کنید.

 

در صورت مصرف بیش از حد چه اتفاقی می افتد؟

در این صورت ممکن است قند خون شما به شدت پایین آمده باشد (ضعف شدید ، حالت تهوع ، لرزش ، تعریق ، گیجی ، مشکل در صحبت کردن ، تند شدن ضربان قلب یا تشنج) بنابراین به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.

هنگام مصرف قرص سینوریپا (امپاگلیفلوزین و متفورمین) از مصرف چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟

از نوشیدن الکل خودداری کنید. مصرف الکل قند خون را کاهش می دهد و ممکن است خطر اسیدوز لاکتیک را افزایش دهد.

از بلند شدن سریع از حالت نشسته یا دراز کشیده خودداری کنید، در غیر این صورت ممکن است احساس سرگیجه به شما دست بدهد.

 

عوارض جانبی قرص سینوریپا (امپاگلیفلوزین و متفورمین)

در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک از اورژانس کمک بگیرید. این علایم شامل این موارد می شوند:  کهیر ؛ دشوار شدن تنفس؛ تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو.

در صورت مشاهده علائم عفونت نادر اما جدی دستگاه تناسلی (آلت تناسلی یا واژن) فوراً به پزشک مراجعه کنید. علایم شامل این موارد می شوند: سوزش ، خارش ، بو ، ترشحات ، درد ، حساسیت ، قرمزی یا تورم ناحیه تناسلی  ، تب . این علائم ممکن است به سرعت بدتر شوند.

در صورت داشتن موارد زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

کم شدن یا نداشتن ادرار .

علائم کم آبی بدن ، مانند : سرگیجه ، ضعف ، احساس سبکی سر (مثل اینکه ممکن است بیهوش شوید) .

علایم کتواسیدوز (اسید زیاد در خون) : تهوع ، استفراغ ، درد معده ، گیجی ، خواب آلودگی غیر معمول یا مشکل در تنفس .

علایم اسیدوز لاکتیک : درد غیرعادی عضلات ، مشکل در تنفس ، درد معده ، استفراغ ، نامنظم شدن ضربان قلب ، سرگیجه ، احساس سرما ، یا احساس ضعف یا خستگی بسیار زیاد .

علائم عفونت مثانه: درد یا سوزش هنگام ادرار، افزایش ادرار ، خون در ادرار ، تب ، درد در لگن یا کمر.

عوارض جانبی ممکن است در افراد مسن بیشتر رخ دهد.

عوارض جانبی شایع ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سردرد ؛

درد معده ، نفخ ، سوء هاضمه ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ؛

ضعف؛

آبریزش بینی و گلو درد.

این لیست یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و ممکن است با مصرف این دارو موارد دیگری نیز رخ دهد. برای دریافت مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی این دارو با پزشک خود تماس بگیرید.

 

چه داروهای دیگری بر سینوریپا (ایمپاگلیفلوزین و متفورمین ) تأثیر می گذارد؟

بسیاری از داروها می توانند بر این دارو تأثیر بگذارند و باعث کاهش اثرگذاری آن و یا افزایش خطر اسیدوز لاکتیک شوند. این داروها  شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه ، ویتامین ها و محصولات گیاهی می شوند. بنابراین بهتر آن است که پزشک خود را در مورد تمام داروهای فعلی خود و در واقع هر دارویی که مصرف می کنید و یا مصرفش را متوقف می کنید ، مطلع کنید.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

drugs

دیدگاه تان را بنویسید

 

x