فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 947

انسولین نوومیکس چیست؟ عوارض و نحوه استفاده از آن

نوومکیس برای درمان دیابت استفاده می‌شود. نوومکیس ۳۰ را می‌توان برای بیماران ۱۰ ساله یا دارای سنین بالاتراستفاده کرد. نوومیکس ۵۰ و نوومیکس ۷۰ فقط برای بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) قابل استفاده است...

نوومیکس چیست؟

نوومیکس به اشکال مختلفی برای مصرف وجود دارد. در واقع به شکل کارتریج (پرکردنی) و قلم تزریق موجود است. نوومیکس حاوی ماده فعال انسولین آسپارت (۱۰۰ واحد در هر میلی لیتر) به سه شکل است:

نوومیکس ۳۰: حاوی ۳۰ ٪ انسولین آسپارت محلول (سریع الاثر) و ۷۰ ٪ انسولین آسپارات با پروتامین متبلور شده (با اثر متوسط) است.

نوومیکس ۵۰: حاوی ۵۰ ٪ انسولین آسپارات محلول و ۵۰ ٪ پروتامین متبلور شده است.

نوومیکس ۷۰: حاوی ۷۰ ٪ انسولین آسپارت محلول و ۳۰٪ پروتامین متبلور شده است.

انسولین نوومیکس

 

نومیکس برای چه استفاده می‌شود؟

نوومیکس برای درمان دیابت استفاده می‌شود. نوومیکس ۳۰ را می‌توان برای بیماران ۱۰ ساله یا دارای سنین بالاتر استفاده کرد.

نوومیکس ۵۰ و نوومیکس ۷۰ فقط برای بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) قابل استفاده هستند.

این دارو را فقط با نسخه پزشک می‌توان تهیه کرد.

همچنین ببینید:

انسولین توجئو چیست؟ عوارض و نحوه مصرف

چگونه از نوومیکس استفاده می‌شود؟

نوومیکس در زیر پوست دیواره شکم یا ران تزریق می‌شود. همچنین می‌توان آن را در زیر پوست در نواحی دلتوئید (شانه) یا گلوتئال (باسن) تزریق کرد. سطح گلوکز خون (قند خون) بیمار باید به طور منظم آزمایش شود تا بتواند کمترین دوز موثر از این دارو را پیدا کند.

نوومیکس بلافاصله قبل از غذا، اما در صورت لزوم ممکن است بعد از غذا نیز تزریق شود. دوز معمول بین ۰.۵ تا ۰.۱ واحد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است.

در دیابت نوع ۲، نوومیکس می‌تواند به تنهایی یا همراه با متفورمین (که یک داروی ضد دیابت دیگر است) تجویز شود. نوومیکس ۳۰ همچنین می‌تواند با سایر دارو های ضد دیابت که از راه دهان مصرف می‌شوند نیز استفاده شود، اما فقط درصورت استفاده از پیوگلیتازون باید پزشک استفاده از آن را مجاز اعلام کند، زیرا پزشک خطر ابتلا به عوارض جانبی مربوطه را در بیمار ارزیابی کرده است.

بیماران پس از آموزش مناسب می‌توانند نوومیکس را به خود تزریق کنند.

 

نوومیکس چگونه عمل می‌کند؟

دیابت بیماری است که در آن بدن انسولین کافی برای کنترل سطح گلوکز خون تولید نمی‌کند. نوومیکس یک انسولین جایگزین است که بسیار شبیه به انسولین ساخته شده توسط خود پانکراس است.

ماده فعال موجود در نوومیکس، انسولین آسپارت، با روشی ساخته می‌شود که به عنوان "فناوری DNA نوترکیب" شناخته می‌شود: این ماده توسط مخمری ساخته می‌شود که ژن (DNA) را دریافت کرده و این امر باعث تولید انسولین آسپارت می‌شود.

انسولین آسپارت تفاوت کمی با انسولین انسانی دارد. یک تفاوت آن این است که سریع‌تر از انسولین انسانی توسط بدن جذب می‌شود و بنابراین زودتر شروع به کار می‌کند. نوومیکس حاوی انسولین آسپارت به دو شکل است: فرم محلول که در عرض ۱۰ دقیقه پس از تزریق شروع به اثرگذاری می‌کند و شکل متبلور، که در طول روز با سرعت کمتری جذب می‌شود. انسولین جایگزین مانند انسولین تولید شده طبیعی عمل می‌کند و به گلوکز کمک می‌کند تا از خون وارد سلول ها شود. با کنترل سطح گلوکز خون، علائم و عوارض دیابت کاهش می‌یابند.

 

نوومیکس چگونه مطالعه شده است؟

نوومیکس ۳۰ با انسولین انسانی دو فازی ۳۰ (ترکیبی از ۳۰٪ انسولین سریع الاثر و ۷۰٪  انسولین دارای اثر متوسط) در ۲۹۴ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۱ (بیماری که هنگامی اتفاق می‌افتد که پانکراس قادر به تولید انسولین نیست) یا مبتلا به دیابت نوع (بیماری که وقتی اتفاق می‌افتد، بدن قادر به استفاده موثر از انسولین نیست) و در ۱۶۷ بیمار بین ۱۰ تا ۱۷ سال مبتلا به دیابت نوع ۱ مقایسه شده است. نوومیکس ۵۰ و نوومیکس ۷۰ در ۶۶۴ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ با انسولین انسانی دو فازی ۳۰ مقایسه شده است.

اثرات افزودن نوومیکس ۳۰ به سایر دارو های ضد دیابت که از طریق دهان مصرف می‌شوند (مانند: متفورمین، سولفونیل اوره و پیوگلیتازون) نیز در چهار مطالعه که در مجموع ۹۰۵ بیمار را شامل می‌شد، مورد بررسی قرار گرفته است.

در تمام مطالعات، میزان اصلی اثربخشی بر سطح ماده‌ای به نام هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در خون بود که میزان کنترل و یا تغییر در مقدار گلوکز خون در طی ۱۲  تا ۲۸ هفته را نشان می‌دهد. و همچنین تاثیر آن بر سطح گلوکز خون بعد از غذا نیز آشکار بود.

 

نوومیکس در طول مطالعات چه فوایدی را از خود نشان داده است؟

نوومیکس ۳۰ در پایان مطالعات تقریباً اثری یکسان با انسولین انسانی دو فازی ۳۰ نشان داد. نوومیکس ۵۰ و نوومیکس ۷۰ کنترل کلی بهتری نسبت به انسولین انسانی دوفازی ۳۰ در سطح گلوکز خون ایجاد کردند. همچنین افزودن نوومیکس ۳۰ به سایر دارو های ضد دیابت باعث کنترل بهتر قند خون شد.

 

خطرات مرتبط با مصرف نوومیکس چیست؟

شایع‌ترین عارضه جانبی نوومیکس (در یک نفر از هر ۱۰ بیمار مشاهده می‌شود) هیپوگلیسمی (افت قتد خون) بوده است.

نوومیکس نباید برای افرادی که نسبت به انسولین آسپارت یا سایر مواد تشکیل دهنده‌ی این دارو حساسیت دارند استفاده شود. همچنین ممکن است در صورت استفاده‌ی این دارو با سایر دارو هایی که بر روی سطح گلوکز خون تأثیر می‌گذارند، نیاز به تعدیل دوز وجود داشته باشد.

همچنین ببینید:

نشانه های دیابت بارداری و راه های درمان و کنترل آن

چرا نوومیکس تأیید شده است؟

CHMP مشخص کرده است که مزایاس نوومیکس بیشتر از خطرات آن است پس توصیه کرده است که مجوز بازاریابی به آن داده شود.

 

سایر اطلاعات در مورد نوومیکس

کمیسیون اروپا در تاریخ ۱ آگوست ۲۰۰۰ مجوز معتبر بازاریابی در سراسر اتحادیه اروپا را برای نوومیکس به شرکت تولید کننده‌اش اعطا کرد. این مجوز بازاریابی برای مدت نامحدود معتبر است.

 

اطلاعات بیشتر

همیشه با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که اطلاعات نمایش داده شده در این صفحه در مورد شرایط شخصی شما نیز صدق می‌کنند.

 

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

drugs

دیدگاه تان را بنویسید

 

x