درمان عفونت ادراری در مردان!
عفونت ادراری به دلیل رشد میکروب هایی مثل باکتری و قارچ در دستگاه ادراری ایجاد میشه و میتونه هر قسمت از دستگاه تناسلی رو درگیر کنه. این بیماری در مردان نسبت به زنان کمتر بروز میکنه....
در عفونت مثانه، باکتری ها به مثانه حمله کرده و بیش از حد رشد می کنند. باکتری ها باعث ایجاد عفونت می شوند. اغلب باکتری ها بعد از دفع مدفوع در اطراف مقعد باقی می مانند، گاهی این باکتری ها به سمت لوله ای می روند که ادرار را به مثانه انتقال می دهد و سپس خارج می نماید. حال برخی از باکتری ها در ادرار رشد کرده و تکثیر پیدا می کنند که این عمل سبب عفونت می شود.
این شرایط همه تحت عنوان عفونت مجاری ادراری یا UTI شناخته می شوند. آنها در زنان بیشتر از مردان شایع هستند.اکثر UTI ها را می توان به راحتی با داروهای آنتی بیوتیکی درمان کرد.
همچنین ببینید:
عفونت ادراری در مردان به دو قسمت تقسیم می شود:
عفونت مجاری ادراری تحتانی
این نوع از عفونت به رشد باکتری در مثانه مربوط می شود. اغلب به دلیل ورود باکتری های روده ای از مجاری ادراری به قسمت بالا و مثانه است. می تواند ناشی از عوامل بیماری زا مانند کلامیدیا نیز باشد. کلامیدیا اغلب از طریق رابطه جنسی وارد می شود.
عفونت مجاری فوقانی
این نوع از عفونت به رشد باکتری در ناحیه میزنای و کلیه است که به سمت بالا حرکت می کند، همچنین می تواند بر اثر تجمع باکتری در خون در کلیه ها اتفاق بیفتد.
اگر عفونت در قسمت تحتانی دستگاه ادراری باشد معمولا درمان آنتی بیوتیک به مدت یک هفته می باشد، در حالی که عفونت در قسمت فوقانی باشد ممکن است دو هفته زمان ببرد.
علائم عفونت ادراری
علائم عفونت ادراری به طور ناگهانی ظاهر می شود و شامل موارد زیر است:
ادرار دردناک همراه با سوزش
نیاز به ادرار مکرر
تمایل ناگهانی به تخلیه مثانه، که به آن فوریت ادراری گفته می شود.
درد در قسمت تحتانی شکم، درست بالای استخوان ناحیه تناسلی
خون در ادرار
علائم عفونت ادراری که کلیه ها را درگیر می کند علاوه بر موارد قبلی شامل موارد زیر است:
درد در پهلوها یا کمر که هنگام تغییر موقعیت تغییر نمی کند.
تب و لرز
تهوع و استفراغ
برخی علائم علاوه بر علائم عفونت ادراری می تواند به معنی عفونت پروستات (پروستاتیت) باشد. این شامل:
تب
لرز
خستگی
مشکل در ادرار کردن یا "دریبل زدن"
درد در لگن یا ناحیه بین راست روده و کیسه بیضه
علل عفونت ادراری
بیشتر عفونت های ادراری ناشی از باکتری اشریشیا کلی (E. coli) است که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد. این باکتری از طریق مجرای ادراری وارد می شود. مجرای ادراری ادرار تولید شده را از بخش مثانه به سمت آلت تناسلی منتقل می کند.
عفونت های ادراری در زنان بیشتر از مردان شایع است زیرا مجرای ادراری آنها کوتاه تر است و باکتری ها برای رسیدن به مثانه باید مسافت کوتاهی را طی کنند. بعید است که مردی از رابطه جنسی با یک زن عفونت مجاری ادراری دریافت کند زیرا عفونت معمولاً از باکتری هایی است که از قبل در مجاری ادراری مرد وجود دارد.
عفونت های ادراری در مردان با افزایش سن شایع تر است. یکی از دلایل این است که مردان مسن بیشتر در معرض بزرگ شدن غده پروستات خود قرار می گیرند که به آن هایپرپلازی خوش خیم پروستات می گویند. پروستات در اطراف مثانه، جایی که مجرای ادرار به مثانه متصل می شود می پیچد. بزرگ شدن غده پروستات می تواند جریان آزاد ادرار را دشوار کند. اگر مثانه به طور کامل تخلیه نشود باکتری هایی که به طور معمول با ادرار خارج می شوند ممکن است باقی بمانند.
همچنین ببینید:
عوامل دیگری که می توانند شما را در معرض خطر بیشتری برای عفونت های ادراری قرار دهند عبارتند از:
بی تحرکی برای مدت طولانی
عدم نوشیدن مایعات کافی
جراحی اخیر مجاری ادراری
دیابت
عدم ختنه در کودکی
تنگی غیر معمول مجرای ادرار
سوندهای ادراری
بی اختیاری مدفوع
دیابت
سنگ کلیه
مقاربت مقعدی، که مجرای ادرار را در معرض باکتری های بیشتری قرار می دهد
تشخیص عفونت های ادراری
برای تشخیص عفونت ادراری، پزشک شما را معاینه می کند و در مورد علائم از جمله سابقه قبلی عفونت های ادراری، سوال می کند. ممکن است از شما خواسته شود نمونه ادرار را برای بررسی وجود باکتری ارائه دهید که این موضوع به UTI اشاره می کند.
اگر پزشک مشکوک به بزرگ شدن غده پروستات باشد ممکن است معاینه مقعدی را انجام دهد و با استفاده از انگشت غده پروستات را از طریق دیواره راست روده احساس کند.
درمان UTIs
اگر UTI دارید، باید داروهای آنتی بیوتیک مصرف کنید. بسته به نوع آنتی بیوتیک که پزشک تجویز کرده است، شما قرص ها را مصرف می کنید. پاراستامول یا ایبوپروفن اغلب درد و ناراحتی را کاهش می دهد.
همچنین نوشیدن مایعات کافی مهم است. اگر ادرار ناراحت کننده است ممکن است به ناچار تصمیم بگیرید که مصرف مایعات خود را کاهش دهید. ادرار کردن می تواند به دفع باکتری ها از سیستم شما کمک کند. در حین مصرف آنتی بیوتیک ها هیدراته بمانید و اغلب ادرار کنید.
بهبودی از UTIs
پس از شروع مصرف آنتی بیوتیک ها، باید در عرض دو تا سه روز به طور قابل توجهی احساس بهتری داشته باشید. اگر علائم شما پس از مصرف آنتی بیوتیک برطرف نشد به پزشک مراجعه کنید.
مهم است که تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده را مصرف کنید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید. قطع کردن مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند رشد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج را افزایش دهد. در واقع کمتر از دوره کامل درمان باکتری های "ضعیف" را از بین می برد و سویه های قوی تر و مقاوم تری باقی می ماند.
جلوگیری از عفونت ادراری
برای جلوگیری از عفونت های ادراری مهمترین چیز این است که احتمال حمله باکتری ها به مجاری ادراری شما کاهش یابد.
اقداماتی که می توانید انجام دهید شامل موارد زیر است:
در صورت احساس نیاز ادرار کنید. "آن را نگه ندارید" این به این معنی است که مثانه را به طور مکرر خالی کنید.
مایعات کافی بنوشید، برای اکثر مردم این بدان معناست که هنگام تشنگی و هنگام غذا مایعات یا آب بنوشند. وقتی در هوای گرم فعال هستید، مصرف آب اضافی را افزایش دهید. الکل، کافئین یا آب مرکبات استفاده نکنید.
در طول توالت رفتن، از جلو به عقب پاک کنید.
ناحیه تناسلی خود را تمیز و خشک نگه دارید.
جهت پیشگیری از عفونت مثانه در آینده:
به محض نیاز ادرار کنید.
از کاندوم استفاده کنید.
شش تا هشت لیوان آب در روز مصرف کنید.
خلاصه کلی
عفونت ادراری در مردان کمتر از زنان شایع است اما علل و درمان مشابهی دارد. مصرف داروهای آنتی بیوتیک معمولاً عفونت را در پنج تا هفت روز از بین می برد. مردانی که UTI های طولانی مدت دارند یا UTI هایی که مکرراً برمی گردند، باید توسط پزشک برای شرایطی مانند عفونت در غده پروستات (پروستاتیت) مورد ارزیابی قرار گیرند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید