فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 860

آشالازی چیست؟

اما اکثر افراد مبتلا به آشالازی در بلعیدن غذا یا نوشیدنی مشکل دارند (معروف به دیسفاژی ). در طی دو سال، بلع به تدریج دشوارتر یا دردناک تر می‌شود، تا حدی که گاهی غیرممکن است...

آشالازی نوعی اختلال نادر در لوله غذایی (مری) است که می‌تواند بلعیدن غذا و نوشیدنی را با مشکل روبرو کند. به طور معمول، عضلات مری منقبض می‌شوند تا غذا را به سمت معده فشار دهند. سپس یک حلقه عضله در انتهای لوله غذا شل می‌شود و غذا به معده راه می‌یابد.

آشالازی چیست؟

در آشالازی، عضلات مری به درستی تماس نمی‌گیرند و حلقه عضله نمی‌تواند به درستی باز شود، یا اصلاً باز نمی‌شود. غذا و نوشیدنی نمی‌تواند به معده منتقل شود و گیر کند. غالباً بالا آورده می‌شود.

علائم آشالازی

همه افراد مبتلا به آشالازی علائمی نخواهند داشت.

اما اکثر افراد مبتلا به آشالازی در بلعیدن غذا یا نوشیدنی مشکل دارند (معروف به دیسفاژی ). در طی دو سال، بلع به تدریج دشوارتر یا دردناک تر می‌شود، تا حدی که گاهی غیرممکن است.

همچنین ببینید:

13 منبع پروتئین تقریباً کامل برای گیاه خواران

علائم دیگر عبارتند از:

  • بازگرداندن غذای هضم نشده
  • خفگی و سرفه
  • سوزش سر دل
  • درد قفسه سینه
  • عفونت های مکرر قفسه سینه
  • آبریزش استفراغ یا بزاق
  • تدریجی اما قابل توجهی از دست دادن وزن

علائم آشالازی ممکن است در هر زمان از زندگی شروع شود.

آشالازی طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد. این بدان معنی است که مهم است که فوراً به درمان مناسب بپردازید، حتی اگر علائم شما را آزار ندهند.

علل آشالازی

تصور می‌شود که آشالازی زمانی اتفاق می‌افتد که اعصاب مری آسیب دیده و به درستی کار نکنند، به همین دلیل عضلات و حلقه عضله کار نمی‌کنند. علت دقیق این امر مشخص نیست.

در بعضی از افراد، ممکن است به یک عفونت ویروسی مرتبط باشد. همچنین ممکن است با داشتن یک بیماری خود ایمنی همراه باشد، جایی که سیستم ایمنی بدن به سلول ها، بافت ها و اندام های سالم حمله می‌کند.

در موارد نادر، آشالازی ممکن است در خانواده ها وجود داشته باشد.

تشخیص آشالازی

اگر یک پزشک عمومی فکر کند که شما مبتلا به آشالازی هستید، برای انجام آزمایش های تشخیصی به بیمارستان ارجاع می‌شوید. آشالازی نیز ممکن است در طول یک تحقیق تشخیص داده شود، مانند اشعه ایکس قفسه سینه و به دلایل دیگر.

آزمایشات مربوط به آشالازی شامل موارد زیر است:

  • مانومتری: یک لوله پلاستیکی کوچک از طریق دهان یا بینی به مری منتقل می‌شود تا فشار عضلات در امتداد آن را در نقاط مختلف اندازه گیری کند.
  • پرستو باریم: شما مایع سفید حاوی ماده شیمیایی باریم را می‌نوشید و اشعه ایکس گرفته می‌شود. باریم در اشعه ایکس به وضوح خود را نشان می‌دهد بنابراین پزشک می‌تواند ببیند چه مدت طول می‌کشد تا به معده شما برود.
  • آندوسکوپی: ابزاری نازک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ از گلو عبور داده می‌شود تا پزشک بتواند مستقیماً به مخاط مری‌، حلقه عضله و معده نگاه کند.

روش های درمانی برای آشالازی

هیچ درمانی برای آشالازی وجود ندارد، اما کنترل آن می‌تواند به تسکین علائم کمک کرده و بلع را آسان کند.

دارو

دارو هایی مانند نیترات یا نیفدیپین می‌توانند به شل شدن عضلات مری کمک کنند. این عمل بلع را برای بعضی از افراد آسان تر و کمتر دردناک می‌کند، اگرچه برای همه مفید نیست.

این اثر فقط برای مدت کوتاهی ادامه دارد، بنابراین ممکن است از دارو برای کاهش علائم در حالی که منتظر یک درمان دائمی تر هستید استفاده شود. ممکن است باعث سردرد شوند، اما این معمولاً با گذشت زمان بهبود می‌یابد.

همچنین ببینید:

کدام دانه ها کربوهیدرات کمی دارند؟

کشش عضله (اتساع بالون)

تحت یک داروی آرامبخش یا بیهوشی عمومی، یک بالون با استفاده از یک لوله انعطاف پذیر بلند و نازک ( آندوسکوپ ) به مری منتقل می‌شود. سپس بادکنک باد می‌شود تا به شما کمک کند تا حلقه عضلانی که غذا را به معده شما وارد می‌کند، کشیده شود.

این باعث بلعیدن بیشتر افراد می‌شود، اما ممکن است قبل از بهبود علائم چندین بار به درمان نیاز داشته باشید.

اتساع بادکنک خطر کمی پاره شدن مری را به همراه دارد که ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.

تزریق بوتاکس

با استفاده از آندوسکوپ، بوتاکس به حلقه عضله تزریق می‌شود که غذا را به معده شما وارد می‌کند و باعث شل شدن آن می‌شود.

معمولاً برای چند ماه و گه گاه برای چند سال موثر است، اما باید تکرار شود. این معمولاً بدون درد است و می‌تواند برای تسکین موقتی در افرادی که قادر به درمان های دیگر نیستند، استفاده شود.

عمل جراحی

تحت بیهوشی عمومی، فیبر های عضلانی حلقه عضله که به غذا اجازه ورود به معده شما را می‌دهند، بریده می‌شوند. این کار با استفاده از جراحی سوراخ کلید ( لاپاراسکوپی ) انجام می‌شود و میوتومی هلر نامیده می‌شود.

این می‌تواند بلع را برای همیشه راحت کند. برای جلوگیری از ابتلا به ریفلاکس اسید وسوزش سر دل، اغلب یک روش دوم انجام می‌شود که می‌تواند عارضه جانبی عمل میوتومی هلر باشد. 

در موارد نادر ممکن است برخی از افراد برای برداشتن بخشی از مری خود به جراحی نیاز داشته باشند.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

nhs

دیدگاه تان را بنویسید

 

x