درمان خانگی ورم پا (ادم) و دلایل آن
ممکن است فرد به دلایل مختلفی دچار ورم پا شود. برخی از دلایلی که باعث می شود پاهای افراد متورم به نظر برسند عبارتند از: آسیب پا یا مچ پا، بارداری، پره اکلامپسی، عوامل سبک زندگی، عارضه جانبی دارو، الکل، هوای گرم، عفونت و دیگر موارد...
ورم پا (ادم) دلایل و درمان:
تورم بدون درد پا یا مچ پا شایع است و می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. دلایل تورم پا می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ایستادن بیش از حد روی پاها
- کفش های نامناسب
- بارداری
- عوامل سبک زندگی
- شرایط پزشکی خاص
هنگامی که مایع در بافت ها جمع می شود، به آن ادم می گویند. در حالی که ادم معمولاً خود به خود برطرف میشود، برخی از درمانهای خانگی وجود دارند که ممکن است تورم را سریعتر کاهش دهند.
در اینجا 10 مورد برای کاهش ورم آورده شده است:
1_ روزانه 8 تا 10 لیوان آب مصرف نمایید
اگرچه ممکن است غیر منطقی به نظر برسد، اما دریافت مایعات کافی در واقع به کاهش تورم کمک می کند. وقتی بدن به اندازه کافی آب جذب نکند سبب می شود آب را در خود نگه دارد که این سبب تورم و ورم پا می شود.
همچنین ببینید:
علت ورم پا دیابتی ها!
2_ جوراب های طبی و فشاری بپوشید
جوراب های فشرده را می توان در داروخانه ها یا حتی به صورت آنلاین خریداری کرد.
جوراب ها وزنها و فشارهای مختلفی دارند، بنابراین بهتر است با جورابهایی با وزن سبکتر شروع کنید و سپس جورابی را پیدا کنید که بیشترین تسکین را دارد.
3_ حدود 15 تا 20 دقیقه استفاده از حمام نمک اپسوم خنک
نمک اپسوم (سولفات منیزیم) نه تنها ممکن است به درد عضلانی کمک کند؛ همچنین ممکن است تورم و التهاب را کاهش دهد. تئوری این است که نمک اپسوم سموم را بیرون می کشد و آرامش را افزایش می دهد.
4_ پاهای خود را ترجیحا بالای قلب خود قرار دهید
هنگام خواب پاهای خود را روی کوسن، بالش یا حتی موارد دیگر قرار دهید. اگر به دنبال کاهش تورم پا در دوران بارداری هستید، سعی کنید چند بار در روز نیز پاهای خود را بالا بیاورید. هر بار حدود 20 دقیقه این کار را انجام دهید.
سعی کنید از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
5_ داشتن تحرک
اگر برای مدت طولانی در یک ناحیه بنشینید یا بایستید (مانند محل کار)، ممکن است منجر به ورم پاها شود. سعی کنید هر ساعت کمی حرکت کنید، حتی اگر قدم زدن در اتاق باشد. مچ پا و زانوها را خم کنید.
6_ مکمل های منیزیم می تواند برای برخی افراد مفید باشد
مصرف غذاهای سرشار از منیزیم می تواند کمک کننده باشد. غذاهای غنی از منیزیم که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارتند از:
- بادام ها
- توفو
- بادام هندی
- اسفناج
- شکلات تلخ
- کلم بروکلی
- آووکادو
مصرف روزانه 200 تا 400 میلی گرم منیزیم ممکن است به کاهش تورم کمک کند. اما قبل از مصرف هر نوع مکمل، از پزشک خود سوال کنید. مکملهای منیزیم برای تمامی افراد مناسب نیستند، به خصوص اگر مشکل کلیوی یا قلبی دارید.
7_ تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد کنید
کاهش مصرف سدیم می تواند به کاهش تورم در بدن از جمله در پاها کمک کند. غذاهای مورد علاقه خود را با سدیم کم انتخاب کنید و سعی کنید از افزودن نمک به وعده های غذایی خودداری کنید.
8_ اگر اضافه وزن دارید وزن کم کنید
اضافه وزن می تواند باعث کاهش گردش خون شده و در نهایت منجر به تورم اندام تحتانی گردد. همچنین می تواند منجر به فشار اضافی بر روی پاها و درد زمان راه رفتن شود. این موضوع می تواند منجر به بی تحرکی بیشتر و تجمع مایع در پا شود.
کاهش وزن می تواند به کاهش فشار روی پاها کمک کند و احتمالاً ورم پا را نیز کاهش دهد.
همچنین ببینید:
تورم پا در بارداری!
9_ پاهای خود را ماساژ دهید
ماساژ می تواند برای پاهای متورم عالی باشد و همچنین می تواند باعث آرامش شود. پاهای خود را با ضربات محکم و کمی فشار به سمت قلب خود ماساژ دهید؛ یا از کسی بخواهید این کار را برای شما انجام دهید. این کار می تواند به انتقال مایع از ناحیه و کاهش تورم کمک کند.
10_ مصرف غذاهای غنی از پتاسیم را افزایش دهید
کمبود پتاسیم می تواند سبب فشار خون بالا و احتباس آب شود. اگر محدودیت غذایی ندارید، غذاهای حاوی پتاسیم مصرف کنید. برخی از غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از:
- سیب زمینی های شیرین
- لوبیا سفید
- موز
- ماهی سالمون
- پسته
سعی کنید به جای نوشابه، آب پرتقال یا شیر کم چرب مصرف کنید. اگر شرایط پزشکی دارید، به خصوص مشکلات کلیوی، قبل از افزودن مقدار زیادی پتاسیم به رژیم غذایی خود، با پزشک خود صحبت کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
شرایط هر فرد متفاوت است. بسته به اینکه چه چیزی باعث تورم شده است، برخی از این درمان ها ممکن است همیشه برای تمامی افراد موثر نباشند.
اگر هیچ یک از این درمانهای خانگی ورم پاهای شما را کاهش نداد یا علائم دیگری را مشاهده کردید که با پاهای متورم همراه است، با پزشک خود تماس بگیرید. این علائم می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد. طبق تشخیص پزشک ممکن است دیورتیک تجویز شود.
اگر باردار هستید، قبل از مصرف هر گونه مکمل یا قبل از افزایش سطح فعالیت خود، از متخصص زنان و زایمان خود مشورت بگیرید. مکملهای طبیعی و ویتامینها میتوانند با داروها تداخل داشته باشند، بنابراین همیشه باید از پزشک کمک بگیرید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید