پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا
رگ به رگ شدن مچ پا در واقع آسیب به رباط هایی است که از استخوان های مفصل مچ پا حمایت می کنند. برای کمک به تثبیت مفصل و بهبود رباط آسیب دیده ممکن است لازم باشد مچ پا را ببندید...
رگ به رگ شدن مچ پا؛ علل، علائم و راههای درمان آن
رگ به رگ شدن مچ پا نوعی آسیب شایع اسکلتی عضلانی است؛ که در این حالت رباط ها را تحت فشار قرار داده و دچار آسیب می گردد.
افراد ممکن است رگ به رگ شدن مچ پا را مشکلی جزئی بدانند، و با اینکه خطرناک محسوب نمی شود اما می توانند بسیار دردناک باشند.
هر سال حدود 2 میلیون مورد رگ به رگ شدن حاد مچ پا در ایالات متحده رخ می دهد. با این حال کارشناسان بر این باورند که این اتفاق ممکن است بسیار بیشتر باشد زیرا حدود 50٪ از افراد دارای این آسیب ها به دنبال مراقبت پزشکی نیستند.
برخی از پیچ خوردگی های مچ پا نیاز به مراقبت های ویژه دارند؛ با این حال، افراد معمولاً می توانند آسیب را در خانه درمان کنند.
رگ به رگ شدن مچ پا چیست؟
رگ به رگ شدن مچ پا آسیبی است به رباط هایی که از مچ پا حمایت می کنند. رباط ها نوارهای سختی از بافت های فیبری هستند که دو استخوان را در مفصل به هم متصل می کنند و آنها را در موقعیت مناسب و ثابت نگه می دارند. اگر این رباط ها بیش از حد خود کشیده شوند، ممکن است پاره شده و سرانجام باعث درد و اختلال در عملکرد شوند.
به طور معمول، پیچ خوردگی مچ پا، رباط های جانبی واقع در خارج از مچ پا را درگیر می کند. پیچ خوردگی ها از پارگی های میکروسکوپی در رشته های رباط تا شکستگی کامل بافت متغیر است.
پزشکان بسته به میزان آسیب وارد شده به رباط، ممکن است پیچ خوردگی را به عنوان خفیف، متوسط یا شدید طبقه بندی کنند.
رگ به رگ شدن درجه 1: این پیچ خوردگی خفیف به این معنی است که فقط کشش جزئی و پارگی میکروسکوپی در رشته های رباط وجود دارد. فرد با این نوع پیچ خوردگی ممکن است حساسیت و تورم خفیفی را تجربه کند.
رگ به رگ شدن درجه 2: نوعی آسیب متوسط است که شامل پارگی جزئی رباط ها می شود. ممکن است فرد دارای حساسیت و تورم متوسط باشد. پزشک ممکن است احساس کند مفصل به طور غیر طبیعی شل شده است.
رگ به رگ شدن درجه 3: ممکن است در یک پیچ خوردگی شدید، فرد دچار پارگی کامل رباط با حساسیت و تورم قابل توجه شود. پزشک ممکن است پس از معاینه، بی ثباتی قابل توجهی در مچ پا احساس کند. اگر مچ پا ناپایدار بماند، در نهایت ممکن است آسیب به استخوان ها و غضروف مفصل مچ پا رخ دهد.
همچنین ببینید:
نحوه بانداژ کردن مچ پا
اگر مچ پا ورم کرده باشد، رباطها میتوانند در حالی که کشیده شدهاند، بهبود پیدا کنند، که عملکرد آنها را کاهش میدهد.
شایان ذکر است که فرد نباید مچ پای خود را خیلی محکم ببندد زیرا این امر می تواند خون رسانی به ناحیه را محدود سازد.
کاهش گردش خون می تواند در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و به بافت مچ پا و پا آسیب برساند.
اطمینان حاصل کنید که پانسمان کافی برای بسته شدن چند بار دور پا و مچ پا وجود دارد.
مچ پا را در زاویه 90 درجه نگه دارید.
با پیچاندن بانداژ دو بار، جایی که انگشتان پا به پا می رسند، شروع کنید.
بانداژ را با کشیدن آرام و حرکت به سمت بالا به سمت مچ پا محکم نگه دارید. بانداژ را به صورت مورب از پایین پا در قسمت بالا، سپس دور مچ پا، بپیچید.
این فرآیند را با پیچیدن بانداژ چند بار در اطراف ساق پا در حدود دو اینچ بالاتر از مچ پا کامل کنید. اطمینان حاصل کنید که بانداژ کل ناحیه را از کف پا تا مچ پا و پاشنه پا می پوشاند.
یا بانداژ را با استفاده از گیره ارائه شده ببندید یا لبه آن را به بقیه باند صاف کنید.
بانداژ باید از حرکت بیش از حد جلوگیری کند اما نباید احساس ناراحتی ایجاد شود. فرد باید بانداژ را برداشته و در صورت درد یا احساس گزگز در پا، دوباره آن را ببندد.
سایر درمان ها
برای پیچ خوردگی های خفیف تر، پزشک ممکن است درمان خانگی ساده و پیروی از پروتکل RICE را توصیه کند که شامل موارد زیر است:
استراحت: فرد باید از وزنه زدن روی پا و حرکات سنگین خودداری کند.
کمپرس یخ: فرد باید یک بسته کمپرس خنک را در محل مورد نظر قرار دهد تا تورم کاهش یابد. باید تا چهار بار در روز به مدت 20 تا 30 دقیقه این عمل را تکرار کرد. به خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از آسیب بافتی، یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید.
فشرده سازی: بانداژACE مچ پا را از حرکت باز می دارد.
بالا بردن: در دو روز اول پس از آسیب، مچ پا را تا حد امکان بالاتر از سطح قفسه سینه قرار دهید.
فرد همچنین می تواند از داروهایی برای کاهش درد و کمک به تورم استفاده کند. این موارد شامل داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن است.
میتوان در عرض ۲ هفته پس از پیچ خوردگی مچ پا به روال عادی روزانه و ورزش بازگشت. با این حال، برخی از موارد ممکن است تا 12 هفته یا بیشتر زمان ببرد تا بهبوی حاصل گردد.
پزشکان دریافتند که 25 تا 40 درصد از افراد با پیچ خوردگی مچ پا علائم مزمنی مانند درد، بی ثباتی و پیچ خوردگی های مکرر را نشان می دهند. در این موارد، پزشکان ممکن است توصیه کنند که فرد تحت فیزیوتراپی قرار گیرد.
همچنین ببینید:
نحوه تشخیص رگ به رگ شدن از شکستگی
علائم پیچ خوردگی مچ پا و شکستگی مچ پا ممکن است مشابه ظاهر شوند. علاوه بر این، ممکن است فرد دچار رگ به رگ شدن و شکستگی مچ پا شود.
علائم پیچ خوردگی مچ پا عبارتند از:
- ورم
- کبودی
- بی ثباتی مچ پا
علائم شکستگی مچ پا مشابه است. با این حال اگر فرد نتواند آسیب را تحمل کند پزشک ممکن است عکسبرداری اشعه ایکس را تجویز کند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
از آنجایی که علائم رگ به رگ شدن مچ پا و شکستگی مچ پا مشابه هستند، افراد باید برای معاینه فیزیکی به دنبال هر گونه آسیب مچ پا به پزشک مراجعه نمایند.
اگر فرد نمی تواند روی مچ پای خود بایستد و درد شدیدی را تجربه می کند باید با پزشک مشورت کند. بی حس بودن در پا نیز نیاز به ارزیابی فوری توسط پزشک دارد.
افراد همچنین باید تحت شرایط زیر به دنبال مراقبت های پزشکی باشند:
- عدم بهبودی درد و تورم در صورت استفاده از پروتکل RICE
- تشدید کبودی، درد یا تورم
- احساس ضعف یا ناپایداری در مچ پا
- وجود علائم عفونت مانند قرمزی، گرمی و حساسیت
خلاصه کلی
پیچ خوردگی مچ پا شامل آسیب به رباط های مفصل مچ پا است که می تواند از نظر شدت متفاوت باشد.
اکثر افراد می توانند در هفته های بعد از پیچ خوردگی مچ پا به فعالیت های عادی خود بازگردند. اگر فرد به درستی از مچ پا مراقبت کند، رباط ها معمولاً به سرعت بهبود می یابند.
افراد باید بدانند که چگونه مچ پا که دچارپیچ خوردگی شده است را ببندد که در این صورت از تورم پس از آسیب جلوگیری می شود. این عمل کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که رباط به درستی بهبود می یابد و از مشکلات مزمن مچ پا جلوگیری می کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید