فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 10295

اختلال دوقطبی: 7 غذای پر از مواد مغذی برای افراد مبتلا

اگر اختلال دوقطبی دارید، در اینجا دلیلی وجود دارد که غذاهای غنی از ویتامین B یا امگا 3 در بشقاب شما قرار دارند.

شرایط بالقوه تهدید کننده زندگی مانند اضافه وزن یا چاقی در میان افراد مبتلا به اختلال دوقطبی رایج است که اغلب به دلیل عوارض جانبی داروها است، به همین دلیل توجه به تغذیه حیاتی است.

اختلال دوقطبی


فرد مبتلا به اختلال دوقطبی که قبلاً به عنوان افسردگی شیدایی شناخته می شد معمولاً تغییرات شدید در سطح خلق و خو و انرژی را تجربه می کند.

این تغییرات به طور متناوب بین دوره‌های احساس بسیار شاد، سرخوش یا پرانرژی که «قسمت مانیک» یا «هیپومانی» نامیده می‌شود و احساس عمیق غمگینی و ناامیدی به نام «قسمت افسردگی» تغییر می‌کند.

بسیاری از درمان ها مانند دارو درمانی و روان درمانی می توانند به مدیریت علائم این وضعیت سلامت روان کمک کنند. برخی از استراتژی‌های سبک زندگی مانند خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی می‌تواند به افراد مبتلا کمک کند.

البته رژیم غذایی سالم جایگزین درمان های استاندارد نمی شود.  با این حال، هنوز هم برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی مهم است، زیرا آنها مستعد کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند.

ویتامین‌های مختلف B و اسیدهای چرب امگا 3، که ممکن است حداقل تا حدی به رژیم غذایی ضعیف‌تر مربوط باشد. این کمبودها می تواند بر سلامت کلی فرد تأثیر بگذارد و علائم اختلال دوقطبی را بدتر کند.

یکی دیگر از دلایل اهمیت تغذیه این است که چاقی در میان افراد مبتلا به اختلال دوقطبی شایع است. به این دلیل که داروهای مورد استفاده برای درمان اختلال دوقطبی می تواند احساس سیری و رضایت بعد از غذا خوردن را برای افراد دشوار کند.

در نتیجه ممکن است بیشتر غذا بخورند همین آنها را در معرض خطر بالاتری برای بیماری های بالقوه تهدید کننده زندگی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی قرار می دهد.

همچنین ببینید:

اختلال دو قطبی و تاثیر آن بر زندگی افراد


اگر به اختلال دوقطبی مبتلا هستید، پر کردن بشقاب با این غذاهای مغذی می تواند به شما کمک کند تا وزن سالم خود را حفظ کنید یا به وزن سالم برسید:


1. غلات کامل

غلات کامل به افزایش تولید سروتونین کمک می‌کنند، یک ماده شیمیایی مغز که به تنظیم خلق و خو و رفتار کمک می‌کند.

غلات کامل سرشار از فیبر هستند که به کنترل وزن شما کمک می کند. این امر به ویژه در غذاهایی با فیبر محلول زیاد مانند نوعی که در جو، حبوبات، آووکادو، بروکلی، هویج، آجیل و بسیاری از میوه ها یافت می شود.

این به این دلیل است که فیبر محلول در آب حل می شود و یک ماده ژل مانند در معده ایجاد می کند که هضم را کند می کند و باعث می شود پس از صرف غذا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

علاوه بر این، فیبر هر دو نوع محلول و نامحلول به کاهش مصرف چربی و کلسترول کمک می کند، سلامت روده شما را بهبود می بخشد و به کنترل فشار خون کمک می کند.

اگر غلات کامل زیادی را در رژیم غذایی خود قرار نداده اید، آنها را به تدریج اضافه کنید. افزایش ناگهانی مصرف می تواند باعث نفخ و گرفتگی عضلات شود.

یک نمونه خوب برای شروع، جو دوسر است، چه در بلغور جو دوسر، گرانولا، کلوچه یا پنکیک آنها برای افرادی که به فیبر غلات کامل در رژیم غذایی عادت ندارند، عالی هستند.


2. انبه

غلبه بر شیرینی و مشخصات تغذیه ای انبه سخت است و آن را به غذایی عالی برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تبدیل می کند.

انبه در موارد زیر غنی است:

  • اسید فولیک، که ممکن است به تثبیت خلق و خو کمک کند
  • فیبر، که فواید زیادی برای سلامتی دارد
  • پتاسیم، که ممکن است به کاهش عوارض جانبی دارو کمک کند

طبق مطالعه‌ای که در مارس 2019، انبه ممکن است به التهاب در مغز در میان افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند، که اگر در کنار درمان‌های استاندارد اختلال دوقطبی استفاده شود، ممکن است با بهبود علائم همراه باشد.


3. مرکبات

لیمو، پرتقال و سایر مرکبات حاوی اسید فولیک (با نام مستعار فولات یا ویتامین B6)، یک ماده مغذی است که نقش کلیدی در توسعه انتقال‌دهنده‌های عصبی، پیام‌رسان‌های شیمیایی که تأثیر مستقیمی بر افکار، حافظه و احساسات دارند.

افراد مبتلا به اختلال دوقطبی اغلب سطوح پایین‌تر از حد طبیعی اسید فولیک در سیستم‌های خود دارند. مرکبات چون سرشار از ویتامین C هستند یکی دیگر از مواد مغذی حیاتی با بسیاری از عملکردهای مهم، از جمله تأثیر مثبت بر خلق و خو هستند.

مصرف مرکبات یا افزودن لیمو و لیموترش به سایر غذاهایی که می‌خورید، راه‌های عالی برای کمک به حفظ سطح فولات و ویتامین C هستند.

با این حال، قبل از مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت با پزشک خود مشورت کنید زیرا می تواند با داروهای خاصی برای اختلال دوقطبی تداخل داشته باشد.


4. ماهی و غذاهای دریایی

بسیاری از انواع غذاهای دریایی از جمله ماهی قزل آلا، ماهی تن، ماهی کاد، ساردین، شاه ماهی و ماهی خال مخالی اقیانوس اطلس سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، از جمله ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) هستند.

این مواد مغذی ممکن است به سیگنال دهی مغز کمک کنند و همچنین استرس اکسیداتیو را کاهش دهند، نوعی آسیب شیمیایی که می تواند به مغز آسیب برساند.

بر اساس بررسی منتشر شده در مارس 2020 در مجله سلامت جهانی، کمبود امگا 3 در میان افراد مبتلا به اختلال دوقطبی شایع است.

علاوه بر این، مطالعه ای که در شماره مارس 2022 مجله اختلالات دوقطبی منتشر شد، رژیم غذایی سرشار از امگا 3 و امگا 6 کم (موجود در روغن آفتابگردان، گلرنگ، سویا، کنجد و ذرت) را با تغییرات خلق و خوی کمتر مرتبط دانست.


5. آجیل و دانه ها

انواع مختلفی از مغزها و دانه ها از جمله گردو، آجیل برزیلی و تخمه آفتابگردان حاوی مواد مغذی مفید برای مغز فولات و سلنیوم هستند.

سطح مطلوب سلنیوم در بدن با بهبود خلق و خو و علائم افسردگی کمتر در میان بزرگسالان جوان مرتبط است. علاوه بر کمک به بهبود خلق و خو در برخی افراد، سلنیوم به حفظ سلامت اندام ها و کنترل سلامت کلی بدن کمک می کند.

همچنین ببینید:

لیستی از بهترین آجیل ها برای سلامتی


6. سبزیجات ریشه دار

بسیاری از سبزیجات ریشه‌دار از جمله چغندر، کدو، هویج و سیب‌زمینی شیرین مقدار زیادی از مواد مغذی از جمله:

  • ویتامین سی
  • پتاسیم
  • فیبر
  • نیاسین

مواد مغذی موجود در بسیاری از سبزیجات ریشه دار در بهبود جریان خون به مغز مفید است. این می تواند مفید باشد زیرا چندین مطالعه نشان می دهد که، افزایش گردش خون در مغز ممکن است به بهبود خلق و خوی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند.


7. آووکادو

اگرچه آووکادو کم کالری نیست، اما سرشار از فیبر و چربی‌های سالم و غیراشباع است، ترکیبی که می‌تواند گرسنگی را ساعت‌ها سرکوب کند.

همچنین نیاسین و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کند، مواد مغذی که به بهترین عملکرد مغز کمک می کنند. آووکادو را می توان به راحتی برش داد و به سالاد یا ساندویچ های تهیه شده با نان سبوس دار اضافه کرد.


توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.


منابع:

everydayhealth

دیدگاه تان را بنویسید

 

x